LISTA Țările UE și statele terțe pentru care la sosirea în România nu este impusă carantină sau izolare. Sunt reluate zborurile către mai multe țări

LISTA Țările UE și statele terțe pentru care la sosirea în România nu este impusă carantină sau izolare. Sunt reluate zborurile către mai multe țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2020

Comitetului Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul Orban, a actualizat luni lista țărilor membre UE, ale Spațiului Economic European și a țărilor terțe pentru care nu este aplicată recomandarea de instituire a măsurii de izolare sau carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, țările membre ale UE/SEE pentru care nu este impusă izolarea sau carantina sunt: Bulgaria, Monaco, Croația, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveția, Sapnia, Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Olanda, Italia, Norvegia, Slovacia, Liechtenstein, Grecia, Irlanda, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe,Vatican, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Totodată, pentru alte 12 țări terțe se aplică același regim: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia, Thailanda.

Zborurile care erau suspendate către și dinspre statele incluse pe aceste liste se reiau începând cu data de marți, 7 iulie 2020.

Orban acuză CCR că s-a comportat ca o filială a PSD. Guvernul vine din nou cu reguli contra coronavirusului, dar prin lege CITEȘTE ȘI Orban acuză CCR că s-a comportat ca o filială a PSD. Guvernul vine din nou cu reguli contra coronavirusului, dar prin lege

Anterior, autoritățile au stabilit că rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară, va fi criteriul pe baza căruia persoanele care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, vor fi exceptate de la măsurile de izolare/carantină.

Până acum, pentru personele care soseau în România era exceptată carantina în cazul țărilor unde media numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile a fost mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

Potrivit acestui crtiteriu, statele pentru care fusese ridicată carantina la sosirea în România erau: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franța metropolitană (teritoriul european al Franței), Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
carantina
cetateni
romania
ue
tari
rata
imblonavire
covid-19
coronavirus