Marriott - Milioane de clienți cer despăgubiri pentru furtul datelor personale, unul dintre cele mai ample atacuri cibernetice din istorie

Marriott - Milioane de clienți cer despăgubiri pentru furtul datelor personale, unul dintre cele mai ample atacuri cibernetice din istorie
scris 20 aug 2020

Operatorul de hoteluri Marriott International se confruntă la Londra cu un proces colectiv intentat de milioane de foști clienți care cer să fie despăgubiți pentru furtul datelor personale într-unul dintre cele mai ample atacuri cibernetice din istorie, transmite Reuters.

Martin Bryant, fondatorul firmei de consultanță în domeniul tehnologiei și media Big Revolution, reprezintă clienții domiciliați în Anglia și Țara Galilor, după ce datele a sute de milioane de clienți, inclusiv detalii referitoare la pașapoarte și cărți de credit, au fost furate din baza de date globală a Marriott, în perioada 2014-2018, arată news.ro.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

”Sper că acest caz va atrage atenția asupra valorii datelor personale, va rezulta cu despăgubiri corecte o va servi ca un avertisment pentru alți deținători de date că trebuie să păstreze responsabil datele noastre”, a afirmat Martin Bryant într-un comunicat.

Procesul, care solicită despăgubiri nespecificare pentru pierderea datelor personale, include în mod automat oaspeții care au făcut rezervări la unul dintre fostele hoteluri Starwood, inclusiv la hotelurile Sheraton Hotels & Resorts și St. Regis, înainte de 10 septembrie 2018.

Bryant este reprezentat de firma de avocatură Hausfeld, iar cazul este finanțat de Harbour Litigation.

GALERIE FOTO Premieră - Angajații barurilor și restaurantelor au ieșit pe stradă CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Premieră - Angajații barurilor și restaurantelor au ieșit pe stradă

Un purtător de cuvânt al Marriott a spus: ”Nu avem un comentariu în acest moment”.

Datele a circa 7 milioane de oaspeți britanici au fost compromise de atacul cibernetic, potrivit UK Information Commissioner’s Office (ICO), care a propus anul trecut ca Marriott să fie amendată cu 99,2 milioane de lire ssterline (133 milioane dolari).

Marriott a anunțat în 2018 că hackerii au accesat baza de date cu rezervări ale hotelurilor Starwood și a anunțat FBI. În decurs de câteva ore, avocații au intentat un proces la un tribunal federal din Maryland, iar alții le-au urmat exemplul în Statele Unite și Canada.

Procesul colectiv din Londra a fost intentat la Înalta Curte, după o decizie a Curții de Apel din octombrie anul trecut care a permis un proces similar împotriva Google, în legătură cu urmărirea ilegală a utilizatorilor de iPhone-uri în 2011 și 2012, prin intermediul cookie-urilor terților.

viewscnt
Afla mai multe despre
marriott
clienti
hotel
furt