Ministrul Turismului spune că la sfârșitul anului va fi evaluată eficiența voucherelor de vacanță, urmând să se decidă dacă în 2019 se vor mai păstra sau nu

Ministrul Turismului spune că la sfârșitul anului va fi evaluată eficiența voucherelor de vacanță, urmând să se decidă dacă în 2019 se vor mai păstra sau nu
scris 27 iul 2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că la finalul anului urmează să fie realizată o evaluare a eficienței voucherelor de vacanță, să se vadă la cel nivel au stimulat mediul privat, după care se va decide dacă acest sistem va continua și anul viitor. Trif spune că ANAT a solicitat ca acest sprijin al sectorului turistic să continue și în 2019.

Bogdan Trif a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Constanța, că voucherele de vacanță vin în sprijinul hotelierilor, dar și al cetățenilor, scrie News.ro

“Voucherele de vacanță vin direct în sprijinul, atât al cetățenilor, dar, mai ales, în sprijinul hotelierilor. Să nu uităm că vorbim de aproape 400 de milioane de euro și de 1,2 milioane de oameni care beneficiază de aceste vouchere și fiecare voucher este în valoare de 1450 de lei, bani care se cheltuiesc în sectorul turistic din România. Nicio guvernare de până acum nu a avut un astfel de proiect. Mai mult decât atât ne-am bucurat că ANAT a trimis un memoriu în care ne îndeamnă să nu renunțăm nici anul viitor la acest tip de sprijin al sectorului turistic”, a afirmat ministrul Turismului.

LISTA job-urilor ce pot fi practicate în timpul unei călătorii CITEȘTE ȘI LISTA job-urilor ce pot fi practicate în timpul unei călătorii

Întrebat dacă aceste vouchere vor rămâne și anul viitor, Bogdan Trif a spus că urmează să fie realizată o evaluare a eficienței acestora.

“Este o discuție, avem întâlniri cu mediul privat, și-au exprimat dorința ca actualul sistem să rămână. Vom discuta, așteptăm să facem și o evaluare spre sfârșitul anului să ne dăm seama de eficiența acestor vouchere de vacanță, adică la ce nivel a stimulat mediul privat după care vom face o analiză și vom lua o decizie în acest sens”, a afirmat ministrul Turismului.
Bogdan Trif a fost prezent vineri la Constanța cu ocazia infotripului dedicat jurnaliștilor străini și care are loc pe litoralul românesc.

De asemenea, a fost semnat un protocol între Ministerul Turismului și Federația Patronală din Turismul Românesc, care are ca scop asocierea dintre mediul public și mediul privat pentru promovarea României pe plan intern și internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul turismului
bogdan trif
vouchere de vacanță