Mircea Titus Dobre: În curând vom avea o nouă lege a Turismului

Mircea Titus Dobre: În curând vom avea o nouă lege a Turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2017

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a întâlnit marți cu operatorii din turism și cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din județul Brașov, ocazie cu care a declarat că ”în curând” vom avea o nouă lege a Turismului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La întâlnirea din stațiunea Poiana Brașov a fost discutată, de asemenea, și posibilitatea de a avea, în viitor, un skipass comun, pe raza județului Brașov, scrie News.ro.

„Îmi pare rău că nu avem reprezentanți ai autorităților locale. Aici, în Poiana Brașov, s-a rezolvat problema skipass-ului unic, dar cred că ar fi mai bine să existe un skipass unic pe toate pârtiile din județ. Este o întâlnire de prevenție, în care noi informăm operatorii economici, astfel încât să nu apară surprize neplăcute pe perioada vacanței. Se câștigă din ce în ce mai bine din turism, pe o perioadă mult mai lungă decât în anii precedenți. S-au înregistrat creșteri semnificative, iar acest trend ascendent vrem să continue. În curând vom avea o nouă lege a Turismului care va rezolva mare parte dintre probleme”, a precizat ministrul Mircea Dobre.

Întâlnirea de lucru, prilejuită de comandamentul de iarnă pentru sezonul 2017-2018 a fost organizată de ANPC, la Poiana Brașov, informează un comunicat emis marți de Ministerul Turismului.

Fostul manager pentru operațiuni de marketing al rețelei de supermarketuri Billa a fost recrutat de familia Copos CITEȘTE ȘI Fostul manager pentru operațiuni de marketing al rețelei de supermarketuri Billa a fost recrutat de familia Copos

„Urmează o perioadă dificilă, în ceea ce privește turismul, pentru că unitățile de cazare și de alimentație publică trebuie să respecte niște standarde care nu sunt negociabile”, a precizat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, în debutul întâlnirii.

Emil Niță, vicepreședinte ANPC, a afirmat că urmează o perioadă aglomerată, cu un flux mare de turiști.

”Și anul acesta vom organiza comandamentul de iarnă, din data de 17 decembrie, urmând a se desfășura pe întreaga perioadă, până la sfîrșitul anului. Nu discutăm despre acțiuni extreme, ci vrem să decurgă lucrurile foarte bine pentru toate părțile. Totodată, această întâlnire are loc în spiritul prevenției”, a precizat oficialul ANPC.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de lucru, a fost ridicată problema necesității respectării unui set de reguli, decalogul schiorilor, amintindu-se faptul că anul trecut, pe pârtiile pe care a fost implementat acest decalog, a fost redus numărul accidentelor la jumătate.

Au fost abordate mai multe probleme legate de infrastructură și proiectele care pot fi depuse de autoritățile locale pentru a obține finanțare, astfel încât să se dezvolte infrastructura de agrement.

De asemenea, ministrului i s-a solicitat sprijin în discuțiile cu celelalte ministere, atât în privința urșilor și a mistreților care au devenit periculoși, cât și pentru diverse lămuriri pe care le solicită de la autoritățile locale agenții economici, precum și cei care dețin ATV-uri și nu mai pot folosi multe dintre drumurile forestiere.

”Chiar dacă problemele ridicate de agenții economici prezenți la întâlnire țin fie de Ministerul Transporturilor, fie de Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării sau de Romsilva, ministrul Mircea Dobre și-a luat angajamentul că va discuta cu ceilalți colegi din guvern, pentru a găsi soluții la problemele ridicate de operatori”, mai anunță Ministerul Turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
lege
dobre