Nicolae Demetriade, fost șef al Tarom, este favorit să preia conducerea ANAT

Nicolae Demetriade, fost șef al Tarom, este favorit să preia conducerea ANAT
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2018

Nicolae Demetriade, fost director general al Tarom, este favorit să preia conducerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), au declarat pentru News.ro surse din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Alin Burcea, directorul general al agenției de turism Paralela 45 și fost secretar de stat în Ministerul Turismului, este actualul președinte al patronatului, însă a anunțat că nu dorește să mai candideze. Acesta a fost ales în mai 2016 președinte al ANAT, patronat pe care l-a înființat în urmă cu 27 de ani, împreună cu alți cinci întreprinzători în turism, și pe care a condus-o în perioada 1991-1993.

Contactat de News.ro, Nicolae Demetriade spune că alegerile pentru un nou președinte al ANAT, pentru un mandat de doi ani, vor avea loc în luna februarie.

”Mi-am anunțat intenția de a participa la aceste alegeri. Doresc să contribui mai mult la dezvoltarea ANAT, să ajut mai mult. Până acum am lăsat pe alți colegi să se manifeste”, a declarat pentru News.ro Nicolae Demetriade.

El afirmă că nu știe care îi sunt contracadidații.

Acesta este în prezent președintele agentiei de turism World Travel, care reprezintă în România Emirates Airlines , Flydubai și companiile de croaziera din grupul Royal Caribbean .Compania World Travel este membră ANAT de 20 de ani.

Demetriade a fost șef al Tarom în perioada 2001-2002.

Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Bușteni, din care 20% sunt străini CITEȘTE ȘI Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Bușteni, din care 20% sunt străini

ANAT este asociația patronală agențiilor de turism din România, care are membri activi 500 de agenții de turism, cele mai importante din țară, care cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism și călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual și au împreună peste 4.600 de angajați. Industria turismului în România are peste 120.000 de angajați și contribuie la economia națională cu aproape 2% din PIB.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae demetriade
anat
alin burcea