Numărul turiștilor din Deltă, în scădere

Numărul turiștilor din Deltă, în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2023

Numărul turiștilor care au ajuns anul acesta în Delta Dunării a scăzut față de cel de anul trecut cu aproape 20%, iar agenții economici semnalează faptul că vizitatorii cheltuiesc tot mai puțin în destinațiile de vacanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Asociației Patronale în Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Ilușcă, a declarat că războiul din Ucraina este una din cauzele scăderii numărului de vizitatori, scrie Agerpres.

„Italia ne ocupă din nou”: Albanezii glumesc pe seama numărului record de turiști italieni după explozia prețurilor în peninsulă CITEȘTE ȘI „Italia ne ocupă din nou”: Albanezii glumesc pe seama numărului record de turiști italieni după explozia prețurilor în peninsulă

"Gradul de ocupare nu e cel dorit. August și septembrie sunt luni bune pentru Deltă, indiferent de situație, dar pot spune că e o scădere cu până la 20% față de anii precedenți. Dacă vorbim de rezultatul financiar, trebuie să ținem cont că au crescut costurile cu energia, alimentele, combustibilul, cu salariile, dar am păstrat tarifele de anul trecut, iar profitul nici nu mai există. Suntem însă optimiști că am putea prelungi acest sezon turistic", a afirmat președintele APTDD.

Ilușcă a remarcat și faptul că vizitatorii Deltei sunt mai atenți cu banii cheltuiți în destinațiile de vacanță.

"Turiștii nu mai cheltuie la fel de mult ca în anii trecuți. Dacă într-un sejur făceau zilnic câte o excursie, acum fac în tot sejurul o singură excursie. Dacă înainte luau mic dejun, prânz, cină, acum iau doar cina, să spunem, sau mănâncă un fel la prânz și unul, la cină. Dacă înainte, la complex, opreau 20 de rapide, acum opresc cinci. Lucrurile s-au diminuat mult și se vede din fluxul de ambarcațiuni pe care le întâlnești pe canale și lacuri", a mai spus președintele APTDD, Daniel Ilușcă.

În opinia lui, una dintre soluțiile pentru a salva turismul din Deltă ar fi ca guvernanții să-și petreacă vacanța în Rezervație.

"Să facă membrii Guvernului concediile în Deltă, ar fi un exemplu. Decât să-l facă undeva în extern, să vină cu familiile, să guste și să simtă frumusețile Deltei și posibilitățile care există aici de petrecere a timpului liber. E un exemplu poate simplu, dar e o formă de a încuraja turismul. E cea mai bună publicitate", a menționat președintele Daniel Ilușcă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
turisti