O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa

O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa

Sursa foto: www.alpinstraja.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Stațiunea Straja, din Valea Jiului, ocupă locul al doilea într-un top al stațiunilor montane din Europa preferate de turiști, potrivit SportsCover Direct.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unei cercetări pentru a determina cele mai bune stațiuni de schi din Europa, au fost evaluați opt indicatori diferiți de la skiresort.info, printre care prețul total pentru un bilet de schi pe o zi, ratingul mediu al stațiunii, numărul de teleschiuri, altitudinea maximă, lungimea pârtiilor, prețul median al hotelurilor și numărul de hoteluri în raza de 10 kilometri, arată Servus Press.

FOTO Una dintre cele mai înalte clădiri din Londra, un imobil emblematic, va deveni hotel CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai înalte clădiri din Londra, un imobil emblematic, va deveni hotel

Datele au fost ponderate diferit, iar evaluările acordate clasificării cu stele și prețul hotelurilor din apropiere au avut cea mai mare valoare. Stațiunile au primit apoi o notă din 80, media notelor fiind de 52,9.

Stațiunea Aleko din Vitosha, Bulgaria a fost numită cea mai bună stațiune pentru o aventură pe schiuri. Stațiunea a obținut un scor de 74,2 din 80 datorită accesibilității ușoare cu 197 de hoteluri în apropiere, diferența de nivel de 740 m și un preț mediu de 26 de euro pentru un abonament de schi de o zi pentru adulți.

Stațiunea Straja din județul Hunedoara, a primit un scor de 72 din 80, ocupând locul al doilea. Vizitatorii plătesc aproximativ 26 de euro pentru un abonament de o zi pentru adulți și se pot aștepta la o diferență de nivel de 738 m, iar 69% dintre turiști au spus că pârtiile sunt cu dificultate „intermediară”.

Un avocat a obținut daune de peste 40.000 euro de la Wizz Air CITEȘTE ȘI Un avocat a obținut daune de peste 40.000 euro de la Wizz Air

În clasament se mai găsesc Ravna Planina din Bosnia și Herțegovina, Tornik – Zlatibor, situată în Serbia sau stațiunea din Muntenegru, Kolašin 1450 și Kolašin 1600. A șasea cea mai bună locație pentru o escapadă la schi este Bankso. O altă stațiune din Bosnia-Herțegovina, Malo Igman, ocupă locul al șaptelea.

Stațiunea Céüze 2000 din Gap, Franța, ocupă locul al optulea, iar stațiunea Mavrovo – Zare Lazareski din Macedonia de Nord se află pe locul al nouălea. În cele din urmă, încheind topul celor mai bune destinații este stațiunea Alpe du Grand-Serre situată în La Morte, Franța. 

viewscnt
Afla mai multe despre
schi
straja