Oradea a înregistrat o scădere cu 48% a numărului de turiști în anul 2020

Oradea a înregistrat o scădere cu 48% a numărului de turiști în anul 2020
scris 9 feb 2021

Municipiul Oradea a înregistrat, în anul 2020, o scădere cu doar 48% a numărului de sosiri turiști față de anul 2019, în condițiile în care acest procent este de circa 60% în România și în jur de 70% la nivel european, a declarat, marți, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune (APTOR), Alexandru Chira.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anul 2020 a început cu un start extrem de bun, cu 31% peste valorile de anul trecut. Primele semne ale pandemiei au început să apară în 8 februarie, exact acum un an, când am început să primim telefoane îngrijorătoare. Luna cu record negativ a fost aprilie, când 93% din hoteluri au ales să închidă unitățile și să își trimită personalul în șomaj tehnic. Primele semne de recuperare s-au simțit în luna iunie, urmând luni ceva mai bune. Per total, anul s-a încheiat cu un minus de 48% față de anul 2019, în condițiile în care, la nivelul general al României, scăderea a fost de 60%, iar la nivel european de 70%. Oradea, cu toate că a fost grav afectată de pandemie, a reușit să încheie anul cu un procent mult mai bun decât cel european", a precizat, într-o conferință de presă, Alexandru Chira, potrivit Agerpres.

FOTO Israelul discută pentru primirea turiștilor în România pe baza adeverințelor de vaccinare și a ”pașaportului verde”. Cum arată documentul CITEȘTE ȘI FOTO Israelul discută pentru primirea turiștilor în România pe baza adeverințelor de vaccinare și a ”pașaportului verde”. Cum arată documentul

Potrivit acestuia, anul 2020 a înregistra un grad mediu de ocupare la un minim istoric, de doar 20%, în intervalul ianuarie - decembrie. Acesta a suferit un impact major din cauza sistării operațiunilor unui număr important de unități de cazare în lunile martie, aprilie și mai.

Dacă până anii trecuți erau 10% turiști străini, anul trecut numărul lor a scăzut la 4%, majoritatea din Ungaria, Germania și Italia, restul fiind cetățeni români.

Oradea s-a situat, la finalul anului 2020, pe locul șase, după București, Constanța, Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
oradea
turisti