Parlamentul European a aprobat ridicare vizelor pentru cetățenii ucraineni, care intră pentru perioade scurte în UE

Parlamentul European a aprobat ridicare vizelor pentru cetățenii ucraineni, care intră pentru perioade scurte în UE
scris 6 apr 2017

Europarlamentarii au aprobat joi după-amiază un acord informal, prin care cetățenii ucraineni vor avea dreptul să intre fără viză în țările Uniunii Europene. Această ridicare a regimului de vize este aplicată doar pentru cetățenii ucraineni cu pașapoarte biometrice, care intră pentru o perioadă de 90 de zile într-un interval de 180 de zile în UE. De asemenea, nu se aplică pentru ucrainenii care vor să muncească în țările europene, se arată într-un comunicat transmis de Parlamentul European.

Exceptarea de la vize se aplică în toate statele UE, mai puțin în Irlanda și Marea Britanie, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, scrie News.ro.

“Ucraina a îndeplinit toate criteriile, vizele pot fi deci eliminate”, a spus raportorul Mariya Gabriel (PPE, BG), adăugând că eliminarea vizelor va fi încă ”un mesaj puternic care confirmă că Ucraina este un partener cheie al UE în cadrul Parteneriatului Estic”.

Legislația a trecut cu 521 de voturi ”pentru”, 76 de voturi ”împotrivă” și 36 de ”abțineri”, dar trebuie să fie adoptată în continuare de Consiliul de Miniștri al UE.

Este foarte posibil ca ridicarea vizelor pentru cetățenii ucraineni să intre în vigoare după 20 iunie 2017.

Intersecția de sub Podul Otopeni va fi reconfigurată. Două sensuri giratorii noi vor încerca să pună capăt aglomerației CITEȘTE ȘI Intersecția de sub Podul Otopeni va fi reconfigurată. Două sensuri giratorii noi vor încerca să pună capăt aglomerației

De asemenea, înainte de a elimina vizele pentru cetățenii ucraineni, blocul comunitar a întărit mecanismul de suspendare a acestei facilități, pentru a permite reintroducerea vizelor mai ușor în cazuri excepționale.

“Ucraina a îndeplinit toate criteriile, vizele pot fi deci eliminate”, a spus raportorul Mariya Gabriel (PPE, BG), adăugând că eliminarea vizelor va fi încă ”un mesaj puternic care confirmă că Ucraina este un partener cheie al UE în cadrul Parteneriatului Estic.”

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
parlamentul european
vize