Persoanele care au certificat de vaccinare pot intra în Cipru fără a mai fi obligate să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR sau să intre în izolare

Persoanele care au certificat de vaccinare pot intra în Cipru fără a mai fi obligate să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR sau să intre în izolare
scris 12 mai 2021

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că au fost modificate condițiile de intrare în Cipru, astfel că persoanele care au certificat de vaccinare nu mai trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PRC pentru COVID-19 și nici să intre în izolare. România a fost inclusă de autoritățile din Cipru în categoria roșie a statelor cu risc epidemiologic, astfel că persoanele care nu au certificat de vaccinare pot intra în această țară doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie, și sunt obligate să facă un test, pe propria cheltuială, la aeroport.

Potrivit MAE, autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare în Republica Cipru, în contextul pandemiei de COVID-19, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Astfel, începând din 10 mai, toate persoanele care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autoritățile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligația de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și de la măsura autoizolării. Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză. Informații suplimentare pot fi consultate aici.

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile cipriote, România a fost inclusă în categoria roșie a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, în contextul noilor măsuri, persoanele care sosesc din state incluse în categoria roșie și care nu dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pot intra în Republica Cipru în urma prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie. De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport.

De asemenea, MAE amintește că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația se obține prin intermediul portalului și include date cu privire la deținerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR, cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autorităților cipriote, la sosire.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Totodată, MAE precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile cipriote, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât și cele care prezintă la intrare un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pot fi testate în mod aleatoriu la sosire, această măsură fiind suplimentară celorlalte condiții necesare pentru permiterea intrării în Republica Cipru. În această situație, costurile pentru efectuarea testării aleatorii sunt suportate de autoritățile cipriote. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cipriu
vaccinare