Turcia se gândește să renunțe la obligativitatea testelor PCR pentru turiștii români înainte de 1 iunie

Turcia se gândește să renunțe la obligativitatea testelor PCR pentru turiștii români înainte de 1 iunie
scris 11 mai 2021

Turcia ia în calcul serios să renunțe la testele PCR pentru turiștii români înainte de 1 iunie, a declarat Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociației agențiilor de turism din Turcia (Tursab), în cadrul unui briefing pentru jurnaliști români.

Potrivit sursei citate, pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârșitul lunii se va decide pentru ce țări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turiști. Românii, care au o situație bună din punctul de vedere al numărului cazurilor de COVID-19, cel mai probabil nu vor mai avea nevoie de teste PCR de la 1 iunie pentru a intra în Turcia. Dar, după cum a precizat Ferit Turgut, este posibil ca o decizie în acest sens să se ia chiar mai devreme, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

De la 1 iunie cel mai probabil Turcia va trece la liste de acces pe culori (gălbenă, roșie, verde, etc.), în funcție de numărul de cazuri de coronavirus din țările respective.

Reprezentantul Tursab susține că în Antalya sunt așteptați în 2021 "500.000, cel mult 600.000" de turiști români, care sunt în top 20 al țărilor cu cea mai mare prezență în această regiune, listă dominată de Rusia.

La nivelul tuturor turiștilor străini, se speră că Antalya va atrage în anul 2021 în total 7,4 milioane de turiști, întrucât în primele patru luni ale anului au ajuns aici deja 1,4 milioane de vizitatori.

Practic, se dorește ca în 2021 să se ajungă la jumătate din fluxul de turiști din 2019, un an fără pandemie, când în Antalya au venit nu mai puțin de 15 de milioane de turiști. În 2020 însă, numărul de turiști străini în Antalya a scăzut abrupt până la 3,3 milioane de turiști.

Oficialul turc susține că țara sa se pregătește să accepte persoanele vaccinate în țară fără condiții suplimentare, dar că momentan nu a angajat discuții privind o eventuală recunoaștere a certificatului verde digital care este în curs de adoptare în Uniunea Europeană.

Ferit Turgut spune că aproape toți angajații din sectorul turismului au fost vaccinați, proces care ar urma să se încheie pe 30 mai.

Penny va deschide în România 25 de magazine în acest an și va aloca peste 1 miliard de euro până în 2029 pentru o expansiune agresivă. “România - liderul nostru în ceea ce privește creșterea de anul trecut.“ CITEȘTE ȘI Penny va deschide în România 25 de magazine în acest an și va aloca peste 1 miliard de euro până în 2029 pentru o expansiune agresivă. “România - liderul nostru în ceea ce privește creșterea de anul trecut.“

În anul 2020 s-au depistat în Antalya în total 3.500 de turiști cu COVID-19 din 3,5 milioane, în condițiile în care nu se cerea test PCR pentru intrarea în țară, iar în acest an, la un flux de circa un milion de turiști, numărul celor depistați cu noul coronavirus nu a ajuns la 1.000 de persoane.

Răspândirea coronavirusului a fost limitată în principal de faptul că angajații din turism au fost vaccinați masiv, funcționarea fiecărei unități sanitare de profil fiind condiționată de obținerea unui certificat sanitar în acest sens.

De asemenea, "toate avioanele au schimbat regulile pentru COVID, toate aeroporturile au sporit măsurile de siguranță. Toate agențiile de turism au schimbat regulile de igienă. iar acum este cel mai sigur din punctul de vedere al igienei", a mai spus Ferit Turgut

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
teste pcr