Platformă turism: Rezervările pentru cabane și case de vacanță de sărbători au crescut cu 85%. Tendințele de călătorie în 2020 s-au îndreptat către cazările izolate

Platformă turism: Rezervările pentru cabane și case de vacanță de sărbători au crescut cu 85%. Tendințele de călătorie în 2020 s-au îndreptat către cazările izolate
scris 30 dec 2020

Pandemia a modificat modul de a călători al românilor, iar în 2020 s-a observat o creștere cu până la 85% mai mare față de anul trecut, pentru rezervarea vacanțelor în unități de cazare tip cabană, vilă sau casă de vacanță.

Aproape 6% din numărul total de rezervări înregistrate în perioada septembrie-decembrie 2020 reprezintă unitățile de cazare menționate anterior, arată datele platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro

Touroperator: Last minute-ul va fi o tendință generală pentru 2021, iar turismul va căpăta o tentă regională. Alegeți o destinație mai apropiată de casă și călătoriți cu mașina personală CITEȘTE ȘI Touroperator: Last minute-ul va fi o tendință generală pentru 2021, iar turismul va căpăta o tentă regională. Alegeți o destinație mai apropiată de casă și călătoriți cu mașina personală

Anul acesta, preferința turiștilor români s-a îndreptat către unitățile de cazare situate în regiuni izolate sau care pot fi închiriate integral, precum cabanele, casele și vilele de vacanță. Spre exemplu, în perioada iulie - august 4.02% din numărul total de rezervări înregistrate pe platforma Travelminit.ro a fost reprezentat de cabane și case de vacanță, observându-se o creștere de 84% față de aceeași perioadă a anului trecut. Tendința se păstrează și pentru perioada sărbătorilor de iarnă, când românii au preferat să închirieze case și cabane individuale.

După introducerea noilor măsuri restrictive din ultimele două luni, s-a observat un impact imediat în rezultatele înregistrate de platforma de rezervări Travelminit.ro. Procentul de rezervări al unităților de cazare care se pot închiria integral a crescut la 5.80%, față de lunile precedente. Specialiștii se așteaptă ca procentul de rezervări pentru acest tip de cazări să fie în continuă creștere.

Prețuri între 487 lei/noapte și 4.500 lei/noapte pentru unități de cazare închiriate integral

Avantajul cazărilor care pot fi rezervate integral este că sunt accesibile tuturor bugetelor, în funcție de numărul de camere și facilitățile pe care le oferă. Astfel, o cabană situată în Harghita poate fi închiriată cu 487 lei/noapte pentru 11 persoane, oferind 4 dormitoare, bucătărie complet echipată, grătar, ciubăr și saună contra cost. Cei care caută o experiență autentic maramureșană, au putut opta pentru închirierea unei case vechi de 100 de ani restaurate, la costul de 4.500 lei/noapte pentru 6 persoane.

Peste 65% din unitățile de cazare tip vilă, casă de oaspeți, casă de vacanță sau cabană prezente pe platforma Travelminit.ro au condiții flexibile de rezervare, care permit schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a se reține comision de anulare. În majoritatea rezervărilor înregistrare, românii au optat pentru astfel de condiții de rezervare, precum și pentru plata cu vouchere de vacanță.

Tendința de a rezerva unități de cazare care se pot închiria integral a crescut și datorită facilităților oferite, precum: bucătărie complet utilată, curte cu foișor, grădină spațioasă și grătar, terasă, jocuri de societate. Astfel, românii beneficiază la locație de tot ce au nevoie și își pot planifica vacanțe în locuri retrase, fără a avea grija anumitor lipsuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cabane
case de vacanta
rezervari