România este în topul statelor din UE la turiști rezidenți care și-au petrecut cel puțin o noapte într-o structură de cazare din propria țară

România este în topul statelor din UE la turiști rezidenți care și-au petrecut cel puțin o noapte într-o structură de cazare din propria țară
scris 9 nov 2018

România este în topul statelor din Uniunea Europeană în funcție de procentul turiștilor rezidenți care și-au petrecut cel puțin o noapte într-o structură de cazare din propria țară, fiind acompaniată de Polonia și Germania. Majoritatea europenilor își petrec vacanțele pe continent, iar cei mai mulți aleg să călătorească spre destinații interne, relevă un raport Eurostat întocmit cu ocazia Zilei Europene a Turismului.

În total, europenii au efectuat anul trecut 1,2 miliarde de călătorii, din care 94% au fost spre destinații din interiorul Uniunii Europene, cel mai adesea în propria țară de reședință.

Polonia, România și Germania se situează pe primele locuri în Uniunea Europeană în funcție de procentul rezidenților care și-au petrecut cel puțin o noapte într-o structură de cazare din propria țară.

Un blogger indian de succes, invitat să promoveze Bucureștiul, dar nu a reușit să obțină o viză pentru a veni în România. \ CITEȘTE ȘI Un blogger indian de succes, invitat să promoveze Bucureștiul, dar nu a reușit să obțină o viză pentru a veni în România. "Trebuie lămurit dacă România vrea sau nu să primească turiști din India"

Numărul nopților petrecute în structurile de primire turistică din România s-a situat la 26,9 milioane, în creștere de la aproape 25,3 milioane de nopți în 2016, din care 24,9 milioane au reprezentat înnoptări ale rezidenților și turiștilor din alte state UE.

La polul opus, Malta, Cipru și Croația au fost țările din UE cu cel mai ridicat procent de turiști nerezidenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
innoptari
turisti
destinatii