Românii au rezervat cu 55% mai multe bilete de avion pe rutele interne

Românii au rezervat cu 55% mai multe bilete de avion pe rutele interne
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2020

Numărul rezervărilor de bilete de avion pe cursele interne făcute de turiștii români a crescut, în 2019, cu 55% față de anul precedent, în timp ce numărul de rezervări intercontinentale a urcat cu 68%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Numărul de turiști care și-au asigurat călătoria a crescut, anul trecut, cu 29%, în comparație cu 2018, arată datele centralizate de agenția online de turism eSkyy România.

Românii încep să evite agențiile de turism, preferând să își organizeze vacanța pe cont propriu. Un sector cu insolvențe sonore și sute de licențe retrase pentru nereguli CITEȘTE ȘI Românii încep să evite agențiile de turism, preferând să își organizeze vacanța pe cont propriu. Un sector cu insolvențe sonore și sute de licențe retrase pentru nereguli

Cele mai multe rezervări intercontinentale au fost efectuate spre destinații precum Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Iordania, China, Egipt, Thailanda și Japonia.

Cât privește destinațiile favorite ale românilor, în 2019, acestea au vizat continentul european: Marea Britanie - 23% din numărul total de bilete de avion achiziționate, Italia (19,5%), Germania (13,5%), Spania (8%), Franța (6%) și Belgia (5%).

Totodată, pe lista orașelor, primul loc a fost ocupat, anul trecut, de Londra - cu 18% din totalul călătoriilor, urmat de Milano, Bruxelles, Roma, Paris și Viena.

2019 a urmat trendul anilor trecuți prin scăderi ale prețurilor la biletele de avion. Astfel, prețul mediu a fost de 129 de euro, mai mic cu 13 euro față de anul 2018, când tariful mediu era de 116 euro.

În acest context, cele mai importante scăderi ale prețurilor medii ale biletelor sunt următoarele: către Viena (cu 75 de euro mai ieftin decât în 2018), Nisa (-39 de euro), Liverpool (-31 de euro), Dublin (-20 de euro) și Barcelona (-18 euro).

Pe de altă parte, cel mai scump bilet cumpărat în 2019 de la agenția de turism online eSky a fost către Honolulu (Hawaii) și a costat 1.718 euro.

Conform analizei, traficul pe telefonul mobil a crescut cu 13,2%, iar tranzacțiile efectuate cu dispozitivul mobil au urcat cu 40% față de 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
esky
bilete de avion