Românii se îndreaptă pentru plajă spre Barcelona, Lisabona, Nisa. TABEL costuri avion și cazare în stațiuni din străinătate

Românii se îndreaptă pentru plajă spre Barcelona, Lisabona, Nisa. TABEL costuri avion și cazare în stațiuni din străinătate
scris 20 iun 2018

Cele mai căutate destinații de plajă de către români pentru perioada iunie - 31 august 2018 sunt Grecia, Italia, Spania, Cipru, în topul preferințelor fiind însă Barcelona, care a înregistrat cele mai multe căutări online de curse aeriene, urmată de Heraklion și Paphos. Portugalia și Franța continuă lista destinațiilor către care românii caută bilete de avion pentru o vacanță la plajă, în principal către Lisabona și, respectiv, Nisa.

Dintre 10 cele mai populare destinații, cea mai ieftină din punct de vedere al costului de zbor este Atena. Un zbor dus-întors către capitala Greciei costă, în medie, 83 de euro / persoană. În această vară, odată cu introducerea ofertelor de zbor direct, Paphos a devenit mai accesibil călătorilor care pornesc la drum din București. Acest oraș cu ieșire la Marea Mediterană a urcat rapid în topul căutărilor, fiind a doua cea mai ieftină destinație în care poate fi ajuns plătind, în medie, 134 de euro pentru un zbor dus-întors în lunile de vară, conform unei analize realizate de momondo.ro, 

EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu - scos la vânzare cu peste 13 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu - scos la vânzare cu peste 13 milioane euro

Costuri ușor mai ridicate sunt pentru o călătorie către Palermo, în medie de 140 de euro, fiind a treia cea mai ieftină destinație în care mai mulți români merg în concediu la plajă vara aceasta. Pe de altă parte, Lisabona este cea mai scumpă destinație, pentru care va trebui plătit mai mult decât dublu, comparativ cu zborul către Atena.

În ceea ce privește costurile de cazare pe timpul verii la un hotel de 3-4 stele în marile orașe preferate de călătorii români, acestea schimbă ușor topul celor mai ieftine destinații.

Conform analizei, Atena rămâne cea mai ieftină opțiune pentru vacanța de vară din punct de vedere al prețului pe care românii îl vor plăti la cazare. Pentru o săptămână într-un hotel de 3-4 stele, bugetul mediu ajunge la aproximativ 476 de euro. Palermo este a doua cea mai ieftină destinație de cazare din topul preferințelor românilor în perioada iunie - august 2018, cu un cost mediu de 497 de euro pentru șapte nopți de odihnă la hotel.

Deși costurile de zbor către cea mai căutată destinație de către români pentru vara aceasta, Barcelona, o poziționează în primele cinci cele mai ieftine din top 10, când vine vorba de cazarea la hotel, capitala catalană este printre cele mai scumpe opțiuni, alături de Lisabona, Palma de Mallorca și Nisa. Costurile medii pentru o săptămână la hotel de 3-4 stele sunt cuprinse între 777 și 812 euro în aceste destinații.

Cele mai ieftine destinatii internationale de zbor pentru o vacanta la plaja, vara 2018

TOP 10

Destinatii

Costul mediu de zbor (EUR)

Costul mediu pentru șapte zile de cazare la hotel de 3-4 stele (EUR)

1

Atena, Grecia

83

476

2

Paphos, Cipru

134

518

3

Palermo, Italia

140

497

4

Napoli, Italia

145

518

5

Barcelona, Spania

160

777

6

Larnaca, Cipru

165

539

7

Palma de Mallorca, Spania

174

798

8

Nisa, Franta

180

812

9

Heraklion, Grecia

184

749

10

Lisabona, Portugalia

207

777

 

Există, totodată, români care preferă să meargă la plajă în țară, în principal la Marea Neagră. Printre cele mai ieftine oferte la hotel de 3-4 stele se numără cele din Costinești și din Eforie Nord. O săptămână de cazare ajunge să coste, în medie, 476 de euro, respectiv 497 de euro.

Un buget mai ridicat este de luat în calcul de către cei care vor merge la Neptun, unde costurile pentru șapte zile la hotel de 3-4 stele sunt, în medie, de 560 de euro. Cu variate opțiuni de cazare la hoteluri care mențin aceleași standarde, Constanța și Mamaia sunt destinațiile populare pentru un concediu la plajă, pentru care, însă, bugetul pentru o săptămână urcă la 700, respectiv, 770 de euro.

În timp ce bugetul care acoperă cazarea la Costinești și la Eforie Nord poate fi comparat cu cel din Atena și Palermo, o săptămână de odihnă la hotelurile din Constanța și Mamaia ajunge la costurile întâlnite în Heraklion, Barcelona, Lisabona pentru servicii de 3-4 stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
concediu