Saudiții vor putea închiria camere turiștilor după modelul Airbnb

Saudiții vor putea închiria camere turiștilor după modelul Airbnb
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

Rezidenții saudiți vor putea închiria camere turiștilor după o schimbare drastică a legii, care deschide calea pentru afaceri după modelul Airbnb, scrie publicația ArabNews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul regulament – ​​care a fost aprobat de ministrul Turismului Ahmed Al-Khateeb – va permite eliberarea a maximum trei permise per proprietate, scrie News.ro.

FOTO Nu vă lăsați păcăliți! Avertismentul Poliției Locale pentru bucureșteni CITEȘTE ȘI FOTO Nu vă lăsați păcăliți! Avertismentul Poliției Locale pentru bucureșteni

Aceste permise pot dura de la unu la trei ani.

Cele mai recente reglementări asigură că sectorul turismului ține pasul cu renașterea pe care o traversează Arabia Saudită și reflectă eforturile ministerului de a atinge obiectivele strategiei de dezvoltare a turismului în Regat.

Al-Khateeb a descris noile legi drept „un pas promițător către un viitor prosper al turismului” pe Tweeter.

„Aceste reglementări ar permite ministerului să consolideze cooperarea cu sectorul privat și să ofere oportunități de angajare în sectorul turismului”, a spus Al-Khateeb.

VIDEO Prima News: Românii se tem de vacanțele în Mexic CITEȘTE ȘI VIDEO Prima News: Românii se tem de vacanțele în Mexic

Pentru a solicita un permis, ministerul a evidențiat mai multe condiții pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul.

Reședința ar trebui să facă parte dintr-o proprietate destinată utilizării rezidențiale sau agricole, iar solicitanții trebuie să fie cetățeni saudiți.

De asemenea, aceștia ar trebui să furnizeze un titlu de proprietate electronic sau un contract de închiriere electronic care dovedește dreptul de uzufruct al bunului care face obiectul autorizației.

Dacă proprietatea este proprietate comună, toți cei care au un cuvânt de spus trebuie să fie de acord cu cererea.

Reglementările permit, de asemenea, flexibilitate în plățile financiare în funcție de capacitățile unității.

Înainte de intrare în zona turistică, facilitățile trebuie să respecte normele de curățenie și întreținere.

În decembrie, Regatul a inițiat 10 noi politici care vizează extinderea sectorului turistic și protejarea turiștilor, potrivit ministrului Turismului Ahmed Al-Khateeb.

FOTO Alexandrion Group redeschide fostul hotel New Montana din Sinaia, după o investiție de 17 mil. euro CITEȘTE ȘI FOTO Alexandrion Group redeschide fostul hotel New Montana din Sinaia, după o investiție de 17 mil. euro

Politicile emise au inclus legi pentru sector, precum și reglementări pentru controlul calității și monitorizarea serviciilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudita
airbnb