Șeful celei mai mari companii de croaziere din lume a retras din nave și are perspective sumbre

Șeful celei mai mari companii de croaziere din lume a retras din nave și are perspective sumbre
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2021

Directorul general al celei mai mari companii de croaziere din lume crede că este puțin probabil ca industria să revină la nivelul la care era înaintea pandemiei până în 2023, cel mai devreme, având în vedere carantinele prelungite și prejudiciul de imagine provocat de focarele de coronavirus de la bordul navelor de croazieră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Într-un interviu pentru Financial Times, Arnold Donald, director general la Carnival Corporation, a spus că este posibil ca întreaga flotă de nave de croazieră a companiei să reia cursele până la finele acestui an, adăugând însă că a retras 19 din cele 107 nave ale sale în perioada crizei și că va dura ceva mai mult până când veniturile Carnival vor reveni la nivelul la care erau înaintea crizei, arată Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Carnival a ajuns în centrul crizei coronavirusului în luna februarie a anului trecut, când un focar de coronavirus a izbucnit la bordul navei sale Diamond Princess, care a fost carantinată în apropiere de coasta Japoniei cu pasagerii și echipajul la bord. Cu toate acestea, Carnival a continuat să organizeze croaziere până când au apărut alte focare de coronavirus la bordul mai multor vase, inclusiv pe Grand Princess, care a plecat pentru o croazieră spre Hawaii la 16 zile după ce au fost confirmate primele cazuri la bordul navei soră Diamond Princess.

INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business

Arnold Donald a apărat decizia companiei de a continua croazierele susținând că la acea dată se știa foarte puține lucruri despre virus, dar a recunoscut că industria croazierelor va avea dificultăți în a atrage clienți care nu au fost până acum într-o vacanță pe o navă de croazieră.

Șeful de la Carnival a mai spus că principalul obstacol pentru reluarea croazierelor, după ce organismele de reglementare își vor da acordul pentru acest lucru, este readucerea la bordul navelor a celor aproximativ 90.000 de angajați. Este vorba de un proces care ar putea dura până la 45 de zile, având în vedere diferitele restricții de călătorie și carantine impuse la nivel internațional, a spus Arnold Donald.

FOTO Litoralul românesc va avea, la începutul verii, aproape 53 de hectare de plajă nouă CITEȘTE ȘI FOTO Litoralul românesc va avea, la începutul verii, aproape 53 de hectare de plajă nouă

Cu toate acestea, industria croazierelor este disperată să reia operațiunile și să își refacă bilanțul contabil grav afectat de criză. De exemplu, Carnival a strâns un total de 23,5 miliarde dolari începând din luna martie a anului trecut, prin vânzarea de obligațiuni și acțiuni, pentru a putea finanța ieșiri de numerar care se ridică la aproximativ 600 milioane de dolari pe lună.

În condițiile în care autoritățile ezită să permită reluarea croazierelor, Arnold Donald a spus că singura solicitare a industriei către autorități este să nu impună restricții suplimentare acestui segment în raport cu restul sectorului călătoriilor și turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
croaziere
virus