Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au avansat

Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au avansat
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2019

Sosirile înregistrate în unitățile de primire turistică au crescut cu 1,2% în octombrie, față de aceeași lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 2,4%, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În luna octombrie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au crescut cu 1,2%, respectiv 2,4%”, se arată în comunicat.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna octombrie 2019 au însumat 1,08 milioane, în creștere cu 1,2% față de cele din luna octombrie 2018, scrie News.ro.

EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu, este foarte aproape de a fi vândut CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu, este foarte aproape de a fi vândut

”În luna octombrie 2019, din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 77,9%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 22,1%. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (74,1% din total turiști străini), iar din aceștia 82,4% au fost din țările aparținând Uniunii Europene”, se arată în raport.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna octombrie 2019 au însumat 2,35 milioane, în creștere cu 2,4% față de cele din luna octombrie 2018.

”În luna octombrie 2019, din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 79,8%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 20,2%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (72,9% din total turiști străini), iar din aceștia 82,4% au fost din țările aparținând Uniunii Europene”; se arată în raport.

Durata medie a șederii în luna octombrie 2019 a fost de 2,2 zile la turiștii români și de 2 zile la turiștii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna octombrie 2019 a fost de 34,3% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 1,2 puncte procentuale față de luna octombrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
turism
cazare