Sărbătoarea de 1 Decembrie din acest an nu le dă motive de bucurie și hotelierilor. "Mulți rămân să prindă micii."

Sărbătoarea de 1 Decembrie din acest an nu le dă motive de bucurie și hotelierilor. "Mulți rămân să prindă micii."
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 1 dec 2019

Faptul că Ziua Națională a României este, în acest an, într-o duminică nu le aduce niciun turist în plus hotelierilor și proprietarilor de pensiuni din România, ba dimpotrivă, li se preconizează un weekend mai slab decât unul obișnuit, potrivit estimărilor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din datele patronatului, în anii anteriori, când 1 Decembrie a fost vinerea sau lunea, românii au avut trei zile libere și au plecat într-un număr cu 40% mai mare în stațiuni decât într-un weekend obișnuit de iarnă. "Dacă anul acesta, într-un weekend normal din decembrie, merg în stațiunile din țară în jur de 50.000 de turiști, dacă 1 Decembrie ar fi picat vineri sau luni, astfel încât weekendul să fie mai lung cu o zi, ar fi venit în jur de 70.000 de turiști", spune pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

CONFIRMARE \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE "Puiu" Iordănescu se pregătește să scoată la vânzare un hotel celebru în regimul comunist

El arată că sărbătoarea fiind exact în weekend, când mulți români vor să vadă la TV sau în orașele lor manifestările de 1 Decembrie, foarte apreciate și de copii, numărul de turiști în stațiunile de la munte va fi chiar mai mic decât într-un weekend oarecare.

"Mulți vor rămâne în locul de baștină, la manifestare, ca să prindă micii și spectacolul organizat de autoritățile locale. Vor fi pline, cu grad de ocupare de aproape 100%, doar acele stațiuni în care se vor organiza parade și petreceri. La Alba Iulia, de exemplu, nu doar că toate hotelurile din oraș vor fi pline în weekend, ci și toate cele de pe o rază de 30-40 de kilometri", a adăugat Răducan.

viewscnt
Afla mai multe despre
1 decembrie
hotelieri
pierderi