Suma cheltuită de români pe vacanțe în străinătate ar putea ajunge la 6 miliarde de euro până la final de an

Suma cheltuită de români pe vacanțe în străinătate ar putea ajunge la 6 miliarde de euro până la final de an
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2022

Apetitul românilor pentru destinațiile externe este mare, în ciuda temperaturilor ridicate din această vară, arată Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT). Potrivit asociației, incendiile au provocat daune economice foarte mari, dar în majoritatea cazurilor nu au afectat zonele turistice aflate în preferințele românilor. Asociația citează un studiu efectuat pe baza datelor BNR, potrivit căruia suma cheltuită de români pe vacanțe în străinătate ar putea ajunge la 6 miliarde de euro până la final de an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Așa cum o indică un studiu recent, efectuat pe baza datelor BNR, potrivit căruia suma cheltuită de români pe vacanțe în străinătate ar putea ajunge la 6 miliarde de euro până la final de an, apetitul românilor de a călători este foarte mare, mai ales că în acest an nicio destinație importantă nu mai impune restricții. Presa națională și internațională a relatat, luna aceasta, despre incendiile de pădure din state mediteraneene, populare în rândul românilor, precum Grecia, Croația, Spania sau Franța. Astfel de incendii nu reprezintă o noutate, datorită faptului că vara sunt înregistrate temperaturi foarte ridicate în aceste țări”, arată ANAT.

Peru mărește cota de vizitatori la Machu Picchu, după protestele turiștilor CITEȘTE ȘI Peru mărește cota de vizitatori la Machu Picchu, după protestele turiștilor

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) și mai multe agenții membre au luat legătura cu turiștii, dar și cu partenerii din aceste țări (hotelieri, agenți de turism), care au transmis un mesaj liniștitor privind destinațiile turistice către care se îndreaptă românii, scrie News.ro.

"Este o realitate că incendiile au provocat daune economice foarte mari, dar în marea majoritate a cazurilor nu au afectat zonele turistice aflate în preferințele românilor. Mulți operatori locali, dar și autorități din aceste țări au transmis că, dimpotrivă, turiștii sunt așteptați, astfel contribuind și la sprijinirea destinațiilor. Firește, incendii pot izbunci oriunde și în orice țară. Grecia a fost, din păcate, mult mai afectată de incendii în alți ani. În acest an, până în prezent incendiile au afectat 500 de hectare în această țară, însă, anul trecut au fost afectate 103.000 de hectare. În acest an au fost afectate în special regiuni din sudul Greciei (Peloponez), de lângă Atena și din insula Lesbos. Însă majoritatea românilor optează pentru Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, Thassos, Rhodos, Creta, Skiathos, Mykonos, Zakynthos, Corfu, Lefkada, zone neafectate de incendii”, mai arată ANAT.

Potrivit ANAT, în prezent nu există renunțări din partea turiștilor pentru țările afectate de incendii.

"Oricum, agențiile de turism își informează permanent clienții în legătură cu siguranța destinației alese, de cele mai multe ori având la fața locului, pe lângă parteneri, și reprezentanți direcți. Autoritățile locale și naționale ale acestor țări intervin, din ce am observat, cât se poate de rapid pentru a neutraliza aceste incendii. De asemenea, agențiile au grijă de turist și comunică de fiecare dată când este nevoie cu acesta. Touroperatorii au reprezentanți în aeroporturile de unde operează curse charter, care îndrumă turiștii și îi anunță în timp util, la orice oră din zi și din noapte, dacă sunt întârzieri. De altfel, turiștii preferă, pentru destinațiile clasice, pachetele turistice operate cu curse charter, avantajul acestora fiind că avioanele sunt închiriate de către touroperatori iar cursele sunt ”point to point”, fără conexiuni”, spun reprezentanții ANAT.

La ora actuală, principalele destinații externe mediteraneene ale românilor sunt Grecia, Turcia, Egipt, Italia, Spania, Croația, Muntenegru, Franța, Malta, Tunisia și Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
anat
grecia