Catedrala Notre-Dame din Paris urmează să fie redeschisă publicului. Când se va putea reintra

Catedrala Notre-Dame din Paris urmează să fie redeschisă publicului. Când se va putea reintra
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2022

Catedrala Notre-Dame din Paris urmează să se redeschidă credincioșilor și publicului în 2024, a declarat ministrul Culturii, Rima Abdul Malak, la mai bine de trei ani după ce acoperișul său a fost distrus într-un incendiu masiv, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul a spus că etapa de curățare a restaurării s-a încheiat, permițând lucrărilor de reconstrucție să înceapă la sfârșitul verii, scrie News.ro.

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget CITEȘTE ȘI FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

Notre-Dame a fost închisă pentru restaurare, după ce incendiul din 2019 i-a ars acoperișul și i-a prăbușit turla.

„Suntem încrezători că 2024 va fi anul în care o mare parte a acestei lucrări va fi finalizată, anul redeschiderii catedralei pentru credincioși și pentru public”, a spus Abdul Malak în timp ce a vizitat situl.

La scurt timp după incendiul din aprilie 2019, președintele Emmanuel Macron a spus că monumentul - care datează din secolul al XII-lea - va fi reconstruit și ulterior a promis că va fi redeschis pentru credincioși până în 2024, când Franța găzduiește Jocurile Olimpice.

Catedrala va fi readusă la forma anterioară, inclusiv turla de 96 de metri proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc la mijlocul anilor 1800 și pentru care a fost ales un nou lemn.

După finalizarea fazei de siguranță în 2021 și a lucrărilor de curățare a interiorului catedralei, reconstrucția implică în special structura acoperișului din lemn, a bolților și a turnului.

viewscnt
Afla mai multe despre
notre-dame
paris