Tot mai puțini turiști străini în Delta Dunării

 Tot mai puțini turiști străini în Delta Dunării
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2023

Tot mai puțini turiști din străinătate au ajuns în Delta Dunării în acest an, iar cei care au venit în această zonă au preferat mijloace independente, situația fiind influențată în principal de războiul din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vicepreședintele Asociației "Descoperă Jurilovca'', Marius Potolea, a declarat că unitatea pe care o conduce a înregistrat o creștere cu până la 20% a numărului oaspeților în comparație cu anul trecut, primul an de activitate al pensiunii deținute, dar la nivel general situația nu este foarte bună, scrie Agerpres.

FOTO Cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice își pregătește intrarea în România CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice își pregătește intrarea în România

"A fost o mică creștere față de anul trecut, dar mult sub ce a fost în pandemie și mult sub ce a fost înainte de începerea războiului la vecini. Acest lucru a avut un impact foarte mare, negativ. Și noi simțim efectele, chiar dacă suntem în zona continentală a Deltei. Suntem întrebați de oaspeți care e situația și ne-au spus că anul trecut nu au fost, la începutul verii nu au vrut să vină aici, din cauza acestei frici. Vedem o creștere, dar va mai dura ceva timp până să ajungă la nivelul pre-pandemie", a menționat Potolea.

El a remarcat faptul că anul acesta s-au deschis mai multe unități de cazare, iar fluxul de turiști a fost constituit, în principal, din români.

"Vedem constant că se deschid noi pensiuni în Jurilovca, în toată delta, și atunci practic este bătălia poate mai mare pe același număr de oaspeți. Înainte de pandemie, aveam foarte mulți turiști străini care veneau pe biciclete, cu rulotele sau mașinile, iar acum sunt mult mai puțini, iar cei care vin au rulote și sunt independenți", a mai spus vicepreședintele Asociației "Descoperă Jurilovca".

Potrivit acestuia, sezonul estival pentru agenții turistici din Deltă a început abia la finalul lui iulie, luna august fiind una foarte bună pentru toată lumea, dar cu o cerere foarte mare pentru weekend-uri.

Daniel Apostol este noul director general al Federației Patronale de Petrol și Gaze CITEȘTE ȘI Daniel Apostol este noul director general al Federației Patronale de Petrol și Gaze

"Anul acesta am organizat, pe parcursul verii, serate lipovenești cu grupurile vocale din Jurilovca. Oferim mese tradiționale, excursii cu caiacul, cu bicicletele, cu bărcile și atunci oaspeții vin la noi pentru aceste experiențe pe care le pot avea în puține locuri din Deltă. Anul acesta am avut o creștere cu 15-20% față de anul trecut", a mai menționat Marius Potolea.

Toamna este unul dintre anotimpurile cele mai potrivite pentru vizitarea Deltei, datorită numărului mare al păsărilor, dar și a culorilor care înfrumusețează peisajul, în opinia lui.

"Delta se simte altfel în extrasezon, când sunt mai puțini oaspeți. Atunci când mergi cu barca sau caiacele în deltă, simți altfel natura. Este liniștită", a conchis vicepreședintele Asociației "Descoperă Jurilovca".

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
turism