Turcia a suspendat parțial activitatea Booking.com, pe fondul unor acuzații de concurență neloială

Turcia a suspendat parțial activitatea Booking.com, pe fondul unor acuzații de concurență neloială
scris 31 mar 2017

O instanță din Turcia a decis suspendarea activității site-ului de călătorii Booking.com, în urma unor acuzații de concurență neloială,  informează Independent

Decizia temporară a instanței vizează doar ofertele de cazare ale clienților turci în hotelurile din această țară, în timp ce străinii pot în continuare rezerva locuri de cazare prin intermediul Booking.com. Totodată, turcii pot rezerva camere oriunde în afara de Turcia, iar rezervările deja existente, indiferent de natura lor, nu sunt afectate. Procesul legat de încălcarea legislației în domeniul concurenței de către Booking.com continuă.

“Nu suntem de acord cu decizia și vom face apel. În calitate de companie de comerț online și furnizor din domeniul tehnologiei, credem că aducem o contribuție la mediul concurențial sănătos, oferind clienților o platformă transparentă și convenabilă pentru compararea prețurilor de cazare la nivel mondial”, au declarat oficialii Booking.com.

Anterior, autoritățile din domeniul concurenței au amendat Booking.com cu echivalentul a circa 700.000 de dolari.

Reguli noi pentru agenții economici din 2 Mai și Vama Veche: sunt interzise comerțul ambulant pe plajă și vânzarea pe stradă a băuturilor alcoolice CITEȘTE ȘI Reguli noi pentru agenții economici din 2 Mai și Vama Veche: sunt interzise comerțul ambulant pe plajă și vânzarea pe stradă a băuturilor alcoolice

Platforma Booking.com a fost înființată acum 21 de ani în Olanda, iar, începând din 2005, este deținută de compania americană Priceline. Site-ul este disponibil în 42 de limbi, iar utilzatorii pot face rezervări în 880.000 de unități de cazare, care includ hoteluri, apartamente, vile și chiar igluuri, în 86.000 de destinații, potrivit datelor companiei.

Potrivit unui reprezentat din industria turismului din Turcia, citat de Euronews, hotelurile din orașele din această țară obțin circa 35% din rezervări prin intermediul site-urilor de călătorii, o parte semnificativă din această piață fiind reprezentată de Booking.com.

Hotelierii români spun că Booking.com ar fi ajuns la o pondere de 25-30% din totalul cifrei de afaceri a hotelurilor din Capitală și din orașele mici și la peste 40% în cazul celor din stațiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
booking.com
rezervare
hotel
turism
site calatorii