Bulgaria așteaptă cu 11% mai mulți turiști români anul acesta

Bulgaria așteaptă cu 11% mai mulți turiști români anul acesta

Stela Baltova, ministrul interimar Turismului din Bulgaria

scris 29 mar 2017

Numărul de turiști români care vizitează Bulgaria este așteptat să crescă anul acesta cu 10-11%, a afirmat ministrul bulgar interimar al Turismului, Stela Baltova, într-un interviu acordat Radio Focus.

Potrivit acesteia, românii nu vizitează Bulgaria doar pentru litoral.

“Românii sunt interesați să călătorească în Bulgaria și, din acest motiv, vom organiza un forum la București, pe 30 aprilie, la care așteptăm peste 100 de reprezentanți ai industriei, din partea ambelor țări”, a declarat Baltova.

Ministrul mai spune că dezvoltarea unor proiecte turistice între țările din Balcani ar fi benefică nu doar pentru Bulgaria și România, dar și pentru țările vecine precum Grecia, Macedonia și Serbia.

“În afara de relațiile ‘Business-to-business’ ar trebui să existe o relație cu clientul final. Legăturile 'Business-to-business' sunt importante, în special în ceea ce privește turismul de scurtă durată în Bulgaria. Durata medie a unui sejur în Bulgaria este de 2,4-2,5 zile, iar călătoriile pe termen scurt sunt o opțiune bună de dezvoltare. Transformând Bulgaria într-o destinație turistică ăentru tot anul.”

Peste un milion de turiști români au vizitat Bulgaria anul trecut.

În total, Bulgaria a atras, în 2016, un număr record de circa 8 milioane de turiști străini, mai mulți decât populația țării, potrivit datelor anunțate de Ministerul bulgar al Turismului.

România rămâne o destinație  mult mai puțin atractivă decât Bulgaria, cu 2,47 milioane de turiști străini anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti
turism
romania
balcani