Turismul european, redeschis după suferința din pandemie. Regulile impuse în diferite țări

Turismul european, redeschis după suferința din pandemie. Regulile impuse în diferite țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2021

Turismul european a trecut prin cea mai nefastă perioadă din istoria recentă din cauza restricțiilor împotriva noului coronavirus, stările de alertă și de urgență, lockdown-urile și închiderea hotelurilor și restaurantelor amenințând supraviețuirea industriei și frustrându-i pe turiștii care căutau o schimbare de decor, conform AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vara anului 2020 a înregistrat o scădere puternică a călătoriilor între statele europene, condiții în care plajele europene, orașele istorice și monumentele - multe dintre ele destinații de top pentru turismul global - au rămas pustii, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Anul acesta însă lucrurile sunt diferite: maladia Covid-19 nu este încă învinsă dar testarea este disponibilă pentru toată lumea, campaniile de vaccinare din statele europene au început să aibă ritm, iar blocul european se află la doar câteva zile distanță de lansarea unui permis european de călătorie, atât în format digital cât și pe hârtie, care va cuprinde informații cheie cu privire la sănătatea posesorului, pentru a accelera procesul de verificare din punctele de trecere a frontierei.

Unele destinații turistice importante, așa cum este Italia, au raportat deja creșteri ale numărului de rezervări, în timp ce Spania speră să atingă măcar 70% din nivelul turismului din perioada de dinaintea pandemiei.

Turiștii care provin din afara blocului european - categorie în care se situează și britanicii, după Brexit - încă se confruntă cu multe obstacole la frontierele UE, iar obligațiile privind păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor îi afectează pe toți.

Însă guvernele susțin că, deși turismul trebuie salvat, este important să fie evitat temutul val patru de infecții cu coronavirus. "Trebuie să reconciliem libertatea de deplasare cu nevoia de siguranță", a declarat ministrul francez al turismului, Jean-Baptiste Lemoyne, declarație ce reflectă o poziție unanimă în țările membre.

Iată care sunt principalele reguli ce trebuie respectate în unele dintre cele mai importante locuri turistice europene:

Franța 

Franța, cea mai importantă destinație turistică a lumii, a anunțat săptămâna trecută introducerea unui cod de culori pentru a stabili protocoalele de intrare pentru sezonul de vară, cu restricții ridicate pentru rezidenții europeni și pentru turiștii din țările "verzi" precum Australia, Coreea de Sud, Israel, Japonia, Liban, Noua Zeelandă și Singapore.

Începând de la 1 iulie Franța va recunoaște și permisul de sănătate european.

Chiar dacă sunt vaccinați, călătorii care provin din zonele "portocalii", așa cum sunt Marea Britanie, America de Nord și marea majoritate a țărilor din Asia și Africa, vor trebui să prezinte un test Covid negativ recent pentru a putea intra în Franța, însă nu vor mai trebui să stea în carantină sau să prezinte un motiv întemeiat al vizitei.

Persoanele nevaccinate care sosesc din zonele "portocalii" nu vor putea intra în Franța fără un motiv întemeiat și vor trebui să rămână timp de 7 zile în carantină.

Franța nu va primi pe teritoriul său cetățeni din 16 țări, printre care India, Turcia, Africa de Sud și o mare parte din America de Sud, inclusiv Brazilia.

Purtarea măștilor rămâne obligatorie în spațiile închise și deschise, iar regulile privind stingerea vor fi ridicate la 30 iunie.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Spania

Luni, 7 iunie, Spania a renunțat să mai solicite un test PCR negativ recent pentru sosirile din interiorul UE.

Acum orice persoană vaccinată poate intra în țară, indiferent de locul de origine.

Măștile rămân obligatorii, inclusiv în aer liber, cu excepția plajelor doar dacă oamenii păstrează o distanță de cel puțin 1,5 metri unul față de celălalt. Plimbarea pe plajă se va face însă tot cu mască.

Atât regiunea Madrid cât și Catalonia, cu centrul la Barcelona, au renunțat la regulile privind stingerea iar barurile și restaurantele pot rămâne deschise până la ora 1 noaptea la Madrid și respectiv 12 noaptea în Catalonia.

Spania este "pregătită din punct de vedere tehnic" pentru permisul european de sănătate, dar nu s-a conectat încă la sistem.

Italia

Cei care sosesc din UE, Marea Britanie și Israel vor trebui să aibă un test Covid negativ cu vechimea de cel mult 48 de ore și să completeze un formular de sănătate, dar nu vor mai trebui să intre în carantină.

Călătorii din Australia, Coreea de Sud, Rwanda, Thailanda, Canada și SUA vor trebui să prezinte un test negativ, apoi vor intra în carantină pentru 10 zile, după care vor fi testați din nou.

Italia nu permite intrarea turiștilor din Brazilia, India, Bangladesh și Sri Lanka.

Tranzacție - Frații Pavăl (Dedeman) cumpără 5,33% din Transport Trade Services, lider al transportului fluvial în România CITEȘTE ȘI Tranzacție - Frații Pavăl (Dedeman) cumpără 5,33% din Transport Trade Services, lider al transportului fluvial în România

Măștile sunt încă obligatorii, însă din luna iulie oamenii ar putea avea voie să renunțe să le mai poarte în aer liber.

Stingerea se dă la miezul nopții și rămâne în vigoare până la ora 05:00 dimineața, iar în baruri și restaurante nu au voie mai mult de 4 persoane la aceeași masă.

Portugalia

Coasta Algarve din sudul Portugaliei este o destinație favorită pentru turiștii britanici, numărul rezervărilor fiind în creștere de luna trecută, când țara s-a redeschis pentru turiștii europeni.

Toate sosirile din țări membre ale UE, din spațiul Schengen și din Marea Britanie trebuie să prezinte câte un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte pentru a putea intra în Portugalia.

Aceleași reguli se aplică pentru sosirile din Australia, Coreea de Sud, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Thailanda și China.

Persoanele care nu provin din aceste țări au nevoie de un motiv întemeiat pentru a putea intra pe teritoriul Portugaliei. Sosirile din Africa de Sud, Brazilia și India vor trebui să se autoizoleze de îndată ce intră în Portugalia.

Distanța socială și purtarea măștilor sunt obligatorii, iar pentru plaje și piscine sunt în vigoare reguli speciale, fiind necesară o distanță de minim 3 metri între umbrelele de soare.

Portugalia este așteptată se adere la permisul european de sănătate de la 1 iulie.

Booking.com, investigată pentru evaziune fiscală CITEȘTE ȘI Booking.com, investigată pentru evaziune fiscală

 Grecia 

Guvernul grec speră să atingă în această vară aproximativ jumătate din veniturile obținute înainte de pandemie din turism, ceea ce ar reprezenta dublul încasărilor față de anul trecut.

Sosirile din țările UE și din spațiul Schengen sunt autorizate pe teritoriul Greciei, la fel cum sunt și pentru rezidenții din Canada, SUA, Israel, China, Thailanda, Rusia și Arabia Saudită.

Însă toți cetățenii care vor dori să intre în Grecia trebuie să completeze un formular și să prezinte dovada vaccinării sau un test PCR realizat cu cel mult 72 de ore înainte sau un certificat de imunitate după trecerea prin boală.

Măștile rămân obligatorii atât în spațiile închise cât și în cele deschise.

Discotecile și spațiile culturale care nu sunt în aer liber vor rămâne închise, în timp ce numărul maxim de persoane care se pot așeza la aceeași masă într-un restaurant este de 6.

Marea Britanie

Călătoriile în Marea Britanie sunt îngreunate pentru majoritatea cetățenilor lumii prin măsuri stricte la sosire, cerințe costisitoare privind carantina și teste Covid scumpe.

Eforturile sectorului turistic britanic sunt orientate în special spre proprii cetățeni.

Călătorii care provin din cele câteva țări "verzi" - printre care Australia, Noua Zeelandă și Islanda - trebuie să prezinte doar un test Covid negativ.

Sosirile din Irlanda, Insula Man sau din Insulele Canalului pot intra fără restricții.

viewscnt
Afla mai multe despre
pandemie
turism