Turiștii nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică au cheltuit anul trecut în România aproape 6,9 miliarde lei

Turiștii nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică au cheltuit anul trecut în România aproape 6,9 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost în 2019 de 2,669 milioane, iar cheltuielile acestora au însumat 6,895 miliarde lei, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), care arată că anul trecut turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în medie 2.583 lei de persoană.

Numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective în trimestrul IV 2019 a fost de 563.700, cheltuielile acestora însumând 1,41 miliarde lei, scrie News.ro

”Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motival sejurului petrecut de către 54,0% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul IV 2019, cheltuielile acestora reprezentând 56,7% din total. 46% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul IV 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (66%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (16,4%)”, informează INS într-un comunicat.

Coronavirus - cum se simte un antreprenor în România, astăzi. \ CITEȘTE ȘI Coronavirus - cum se simte un antreprenor în România, astăzi. "Nu am crezut că totul va fi atât de brutal și de repede. Sunt cam sceptic cât de repede vom trece peste asta, dar văd și o oportunitate uriașă."

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (50,6%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (93,4% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 17,4%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 42,7% au fost destinate alimentelor și băuturilor, iar 34,4% cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 48,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 48,7% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 53,1% și-au organizat sejurul prin agenții de turism,iar 27,1% și-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizatpentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 83,3% din numărul total de turiști, în timp ce 10,9%au utilizat autoturisme proprii, 4,6% autocare și autobuze, iar 1,2% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motival sejurului petrecut de către 54,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în anul 2019, cheltuielile acestora reprezentând 57,5% din total.

45,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în anul 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (68,2%) și pentru vizita rudelor și prietenilor (10,3%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49,9%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (92,2% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 17,9%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 13,1%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 45% au fost destinate alimentelor și băuturilor, iar 32,9% cadourilor și suvenirurilor.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 52,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 39,6% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 48,6% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 32,3% și-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 80,7% din numărul total de turiști, în timp ce 11%, au utilizat autoturisme proprii, 6,8% autocare și autobuze, iar 1,5% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
ins
cazare