Turiștii nu vor mai avea voie să atingă operele din Ansamblul Monumental Târgu Jiu

Turiștii nu vor mai avea voie să atingă operele din Ansamblul Monumental Târgu Jiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2017

Operele din incinta Ansamblului Monumental "Constantin Brâncuși" nu vor mai putea fi atinse de către vizitatori, începând de luni, dată de la care vor intra în vigoare prevederile unei hotărâri a Consiliului Local Municipal Târgu Jiu în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primăria Municipiului Târgu Jiu îi atenționează pe vizitatorii Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" că de luni, 15 mai, intră în vigoare prevederile HCL 172/24.04.2017, prin care le este interzisă atingerea operelor lui Constantin Bâncuși. Reprezentanții municipalității susțin că prevederile deciziei consilierilor municipali cu referire la perimetrarea lucrărilor de artă vor fi aplicate abia după obținerea unui aviz din partea Ministerului Culturii.

"Pentru aplicabilitatea acestui aliniat, se va face o adresă către Ministerul Culturii, existând necesar un aviz din partea specialiștilor", a declarat Loredana Covei, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Hotărârea consilierilor municipali din Târgu Jiu mai prevede interzicerea în ansamblul monumental a vizitatorilor însoțiți de animale de companie, a persoanelor cu role, skateboard-uri și alte vechiule nemotorizate.

Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al cererilor de garantare CITEȘTE ȘI Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al cererilor de garantare

"La aliniatul a din Hotărârea nr. 172/24.04.2017 se prevede că este interzisă atingerea operelor de către vizitatori, iar la aliniatul c se menționează faptul că este interzisă pătrunderea în ansamblul monumental a persoanelor însoțite de animalele de companie, a celor care circulă pe aleea ce leagă Masa Tăcerii de Poarta Sărutului din Parcul Central, cât și în jurul Coloanei fără Sfârșit, în perimetrul dintre aleea circulară și Coloană, pe role sau skateboard-uri, sau alte vehicule nemotorizate", a mai precizat Loredana Covei.

Totodată, polițiștii locali din Târgu Jiu vor fi cei care vor constata abaterile de la această hotărâre a consilierilor municipali, fiind prevăzute și sancțini contravenționale cuprinse între 500 și 2500 lei.

Autoritățile locale au decis să stabilească aceste măsuri după ce lacul de protecție al Coloanei Infinitului a fost deteriorat după ce mai mulți turiști au scrijelit mesaje pe suprafața operei de artă.

viewscnt
Afla mai multe despre
brancusi
turisti
targu jiu