Turoperator: Doar 1% dintre românii care vin pe litoral și 50% din străini cumpără excursii opționale

Turoperator: Doar 1% dintre românii care vin pe litoral și 50% din străini cumpără excursii opționale
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 22 iul 2016

Românii care vin în concediu pe litoralul românesc preferă să se distreze în zonă și nu se înghesuie să meargă în excursii opționale, fie că acestea se organizează la Balcic, în Deltă sau în Constanța. Unul dintre cei mai mari turoperatori de litoral, Paradis Vacanțe de Vis crede că acest procent are și o parte bună: lasă foarte mult loc de creștere, motiv pentru care a intrat din acest an pe piața organizării de excursii opționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Străinilor care vin în România, la mare, nu le place să stea o săptămănă și să se bucure doar de mare și soare, ci vor să și iasă din stațiune și să vadă ce e în jur. Aproximativ jumătate dintre turiștii din afara țării care ajung pe litoral își cumpără excursii opționale, apreciază Aurelian Marin, proprietarul Paradis Vacanțe de Vis și fost președinte al ANAT. Cei mai mulți dintre acești turiști aleg excursiile de o zi în Deltă, în București sau în Constanța.

Briza CITEȘTE ȘI Briza

Românii, în schimb, sunt mult mai statici, și odată ajunși la mare, cu greu mai părăsesc stațiunea. Din datele turoperatorilor de litoral, doar 1% dintre turiștii autohtoni aleg să meargă în excursii, iar cea mai mare inerție se întâlnește în cazul celor care vin la all inclusive.

De la jumătatea lunii iulie, agenția a lansat programe de excursii opționale, a dedicat o echipă specială acestui proiect, pe care îl promovează pentru început în 100 de hoteluri de pe litoral. "Ne ducem și facem prezentări de excursii pe la hoteluri. Din studiile noastre cele mai căutate de români sunt excursiile în Deltă și cele la Balcic", a mai spus proprietarul agenției. Încep să fie căutate, de asemenea, și tururi pietonale, cu ghid, în zonele vechi din Constanța.

O excursie la Balcic costă 130 de lei de persoană, incluzând transport cu autocarul, ghid și degustare de vinuri, iar în Deltă prețul urcă la 150 de lei, bani în care intră transportul, însoțitorul de grup și plimbarea cu bărcile pe canale timp de trei ore.

În afară de excursii, românii au prins gustul serilor tradiționale, iar agenția a început să organizeze astfel de evenimente în diverse restaurante din stațiuni. Cele mai căutate sunt serile românești, urmate de cele grecești și turco-tătărăști.

Pe litoralul românesc ajung în fiecare an în jur de 1,5 milioane de turiști, dintre care sub 50.000 sunt străini. "Cei care merg în astfel de excursii opționale sunt încă puțini, dar potențialul de creștere este enorm", crede Aurelian Marin.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
romania
excursii