Unde vor călători românii în timpul vacanței de iarnă. Orașe noi în topul căutărilor, evoluția prețurilor pentru cele mai căutate 10 destinații

Unde vor călători românii în timpul vacanței de iarnă. Orașe noi în topul căutărilor, evoluția prețurilor pentru cele mai căutate 10 destinații
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2019

Deși vacanțele de Crăciun sau Revelion sunt printre cele mai scumpe din întreaga perioadă a anului, românii continuă să profite din plin de zilele de concediu și să se bucure de experiențe inedite în alte țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO Dacia a produs Dusterul cu numărul 500.000 din cea de-a doua generație. 1 vehicul la fiecare 54 de secunde CITEȘTE ȘI FOTO Dacia a produs Dusterul cu numărul 500.000 din cea de-a doua generație. 1 vehicul la fiecare 54 de secunde

La nivel național, cea mai căutată destinație pentru perioada care cuprinde sărbătorile de iarnă este Dubai. Temperaturile ideale pentru a vizita „orașul recordurilor mondiale” contribuie din plin la alegerile turiștilor români, pe lângă prețurile tot mai atractive ale biletelor de avion. Prețul mediu al unui zbor în această perioadă a scăzut față de anul precedent cu aproximativ 5%, ajungând acum la 395 euro, în medie, conform portalului momondo.

Viena, Londra, Roma și Phuket completează clasamentul celor mai căutate 5 destinații pentru zborurile cu plecare din România.

Separând căutările cu plecare din orașele mari din țara noastră, se observă că cele 5 destinații care stabilesc clasamentul la nivel național sunt și puternic influențate de zborurile din Otopeni, topul având aceeași configurație. În ceea ce privește orașul Cluj-Napoca, cele mai dorite destinații de iarnă par să fie Malta, Roma și Londra, iar cele care s-au remarcat cel mai des în căutările ieșenilor sunt Londra, Roma și Milano. Londra este prima opțiune și în căutările de zboruri cu plecare din Sibiu, Suceava și Bacău.

FOTO Dinescu și-a mai deschis un restaurant, unde gătește el însuși. \ CITEȘTE ȘI FOTO Dinescu și-a mai deschis un restaurant, unde gătește el însuși. "Decât să mă internez la neurologie, mai bine gătesc la restaurant."

Orașe noi în topul căutărilor

Miami, Denpasar (Bali), Varșovia și New York au crescut în topul preferințelor românilor, ajungând printre cele mai căutate 20 de destinații pentru perioada vacanței de iarnă, devansând destinații ca Santa Cruz (Tenerife), Colombo (Sri-Lanka), Larnaca sau Bruxelles, care făceau parte din acest clasament în anul anterior. Dintre cele mai căutate destinații pentru iarnă, de cea mai mare creștere a interesului românilor se bucură Miami, care a urcat 18 poziții față de anul trecut, iar Colombo a pierdut cel mai mult interes, coborând 24 de poziții.

Evoluția prețurilor pentru cele mai căutate 10 destinații

Destinație

Evoluția prețurilor
față de anul anterior

Prețul mediu al unui zbor dus-întors

Dubai

-5%

395 EUR

Viena

-16%

102 EUR

Londra

-11%

133 EUR

Roma

+7%

101 EUR

Phuket

+10%

704 EUR

Istanbul

+12%

174 EUR

Milano

+16%

96 EUR

Paris

-7%

164 EUR

Barcelona

2%

172 EUR

Atena

-2%

121 EUR

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta de iarna
momondo.ro
calatorie