Veneția va introduce bilete de intrare

Veneția va introduce bilete de intrare
scris 2 iul 2022

Turiștii de o zi care doresc să viziteze Veneția vor trebui de anul viitor să-și cumpere bilete, potrivit unor noilor cerințe care au drept scop reglementarea fluxului masiv de turiști în celebrul oraș, informează DPA.

VEZI AICI ȘI Veneția intenționează să înceapă o campanie destinată descurajării turismului ieftin. Cu prilejul unei vizite, o familie a întins o față de masă pe o fântână istorică pentru a servi mâncarea adusă de acasă

Obligativitatea, care va intra în vigoare pe 16 ianuarie 2023, are drept scop un control mai adecvat al numărului de vizitatori în special în sezonul de vârf, a precizat vineri Simone Venturini, expert în turism, potrivit Agerpres.

Localnicii au criticat de multă vreme turismul masiv din oraș, care transformă deseori parcurgerea aleilor înguste într-o adevărată provocare și creează aglomerări uriașe în preajma celor mai populare obiective ale Veneției.

CONFIRMARE FOTO Hotelul Orizont, punct de referință în Predeal, intră în operarea The Makers, în care fondatorii City Grill și Eurolines sunt acționari CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Hotelul Orizont, punct de referință în Predeal, intră în operarea The Makers, în care fondatorii City Grill și Eurolines sunt acționari

Înaintea pandemiei, orașul era vizitat zilnic de peste 100.000 de persoane. Autoritățile au luat acum în vizor turiștii de o zi și oaspeții vaselor de croazieră, dintre care mulți nu contribuie cu aproape nimic la economia locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
turism