Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni

Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2022

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat începerea verificărilor Wizz Air și RyanAir, menționând că au fost înregistrate peste 600 de sesizări referitoare la serviciile furnizate de cele două companii aeriene, la Centrul European al Consumatorilor România, doar în ultimele două luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANPC a început o investigație de fond la companii aeriene care activează pe teritoriul României, necesară ca urmare a sesizărilor primite, referitoare la serviciile oferite de acestea, inclusiv Wizz Air și RyanAir.

ULTIMA ORĂ O nouă oprire a producției la Automobile Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ O nouă oprire a producției la Automobile Dacia

”De la Cuza am învățat că nu trebuie folosite două măsuri pentru același lucru. Povestea cu ocaua mică. Dacă s-a evaluat activitatea unei companii aeriene, atunci trebuie să o verificăm și pe a celorlalte, aflate în aceeasi situație. Trist este că aici povestea va fi mai lungă, cele două nefiind de pe teritoriul României. Chiar și pe jos, pentru că avioanele lor nu prea mai zboară, vom ajunge la destinație și măsurile vor fi în consecință! Drum bun să avem!”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Investigația este realizată de către Direcția Generală de Control și Supraveghere Piață, împreună cu Centrul European al Consumatorilor România (ECC Romania), care instrumentează sesizările transfrontaliere ale consumatorilor.

ANPC a precizat că până în acest moment, începând cu 30 aprilie 2021, ECC Romania a înregistrat, 500 de solicitări referitoare la serviciile Wizz Air și 114 referitoare la serviciile RyanAir.

“În prezent, se centralizează toate reclamațiile, pe această temă, de pe teritoriul României, la nivelul ANPC, pentru a putea completa si definitiva informațiile, ANPC sfătuind, totodată, consumatorii să se adreseze, în primă instanță, operatorilor economici de transport aerian sau agențiilor de turism intermediare, pentru soluționări amiabile, iar, în situația în care drepturile acestora sunt încălcate, să se adreseze autorităților competente, reamintind totodată că, în conformitate cu Regulamentul European nr. 261, consumatorii au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro, pentru un zbor anulat. De asemenea, acest lucru este valabil chiar și în situația în care compania aeriană a asigurat un zbor alternativ”, a transmis ANPC.

Recuperarea compensațiilor se poate face fie amiabil, la operatorul economic, fie prin intermediul ANPC și ECC Romania, care realizează acest lucru, cu titlu gratuit, a mai explicat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryan air
wizz air
anpc