Veniturile din turism ale Spaniei s-au înjumătățit în primele patru luni din 2020

Veniturile din turism ale Spaniei s-au înjumătățit în primele patru luni din 2020
scris 2 iun 2020

Turiștii nu au călătorit în Spania în aprilie, din cauza restricțiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), astfel încât veniturile din acest sector cheie au scăzut aproape cu jumătate în primele patru luni din 2020, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INE), transmite Reuters.

Turiștii au cheltuit doar 11,7 miliarde de euro în perioada ianuarie - aprilie 2020, cu 48% mai puțin decât în primele patru luni din 2019, a informat INE.

Spania, care a impus din 15 martie măsuri de izolare, a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate față de numărul turiștilor înregistrat în perioada ianuarie - aprilie 2019, scrie Agerpres.

Lăutarii care vor cânta la terase vor trebui să poarte măști și mănuși în următoarele două săptămâni. \ CITEȘTE ȘI Lăutarii care vor cânta la terase vor trebui să poarte măști și mănuși în următoarele două săptămâni. "Din păcate, aceste programe artistice vor fi puțin sugrumate."

Ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha Gonzalez Laya, declara săptămâna trecută că autoritățile de la Madrid vor deschide gradual turismul în această vară, începând cu țările europene, și se vor asigura că vizitatorii merg numai în zonele unde coronavirusul este sub control.

Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproape 12% la Produsul Intern Brut. Dar acest sector a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19) iar autoritățile vor să fie prudente când vor începe să primească vizitatori, la 1 iulie, a afirmat Gonzalez Laya.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turism