Victorie a turiștilor - Plajele din Eforie vor fi extinse cu mai puțin decât era prevăzut, după nemulțumirile turiștilor

Victorie a turiștilor - Plajele din Eforie vor fi extinse cu mai puțin decât era prevăzut, după nemulțumirile turiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2021

Nemulțumirile turiștilor legate de felul în care a fost mărită plaja în Mamaia au modificat planurile autorităților care lucrează deja la extinderea zonei cu nisip din sudul litoralului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plaja va fi lărgită doar câteva zeci de metri, se va lucra numai în afara sezonului estival, iar scoicile aduse din larg odată cu nisipul vor fi mai bine pisate, arată Știrile Pro TV.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Zona care va fi lărgită în această etapă are șase kilometri, între centrul stațiunii Eforiei Nord până în Eforie Sud.

Lucrările - în această etapă de extindere a plajelor - au început din larg. Ambarcațiuni mari de construcții aduc mii de tone de piatră pe care le așează în mare, în diguri de apărare.

În total, vor fi șase astfel de construcții perpendiculare cu malul și una paralelă, în larg, care vor proteja plaja. Pe nisip, unde acum sunt turiști, muncitorii vor intra după închiderea sezonului estival.

Veneția va introduce o taxă de acces pentru a reduce numărul de turiști CITEȘTE ȘI Veneția va introduce o taxă de acces pentru a reduce numărul de turiști

În acest moment, turiștii au la dispoziție porțiuni de plajă care are o întindere de maximum 15 metri. În vara anului 2023 peisajul se va schimba radical și vom avea o întindere de peste 60 de metri.

Plajele care vor fi extinse pornesc din apropierea Portului Belona din Eforie Nord și ajung până în capătul stațiunii Eforie Sud. 

Lucrările de extindere a plajelor în zona Eforie sunt estimate la 82 de milioane de euro. Cei mai mulți bani vin de la Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
eforie
plaja
turism