VIDEO Delfinariul din Constanța va fi extins

VIDEO Delfinariul din Constanța va fi extins
scris 7 aug 2019

Delfinariul din Constanța va fi extins, investiția fiind de 5,6 milioane de euro, iar 70 la sută din această sumă va fi dată de Ministerul Turismului, restul fiind de la Consiliul Județean. Lucrările vor dura doi ani.

Contractul de finanțare pentru proiectul "Extinderea Delfinariului, municipiul Constanța" a fost semnat, miercuri, la Constanța, de președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, și de ministrul Turismului, Bogdan Trif, scrie News.ro.

În cadrul acestui proiect va fi realizat un bazin de antrenamente de aproximativ 600 de metri pătrați, care va fi dotat cu o platformă de eșuare dublă (pentru doi delfini) și va prezenta particularități specifice mediului natural, creând astfel condiții de tip lagunar, inclusiv o zonă cu porțiune nisipoasă.

VIDEO Mașini închiriate de turiști în Palma de Mallorca, vandalizate de o mișcare ce militează împotriva turismului CITEȘTE ȘI VIDEO Mașini închiriate de turiști în Palma de Mallorca, vandalizate de o mișcare ce militează împotriva turismului

De asemenea, va fi făcută și o stație de filtre și una de pompare pentru menținerea calității apei, dar și un sediu administrativ în care vor fi camere pentru antrenori, pentru prepararea hranei delfinilor, magazie, vestiare cu dușuri.

Țuțuianu a mai spus că proiectul are o valoare de 5,6 milioane de euro, 70 la sută din această sumă fiind suportată de către ministerul Turismului, iar restul de Consiliul Județean Constanța.

Durata proiectului este de 24 de luni de la data ordinului de începere a execuției lucrărilor, în prezent desfășurându-se procedura de achiziție publică.

Pe durata lucrărilor, spectacolele cu delfini vor avea loc în bazinul mic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
delfinariu
constanta