VIDEO Prima News: Iarna a micșorat deja plajele lărgite de la Mamaia. Marea ia înapoi ce i-a fost luat

VIDEO Prima News: Iarna a micșorat deja plajele lărgite de la Mamaia. Marea ia înapoi ce i-a fost luat
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2023

Pe litoral au început să se vadă efectele furtunilor din timpul iernii. Valurile puternice au mușcat din plaja din Mamaia, chiar în zona proaspăt lărgită cu bani de la Uniunea Europeană. Specialiștii spun însă că este un fenomen obișnuit. Chiar și așa, la vară, autoritățile vor trebui să intervină cu utilaje pentru nivelarea nisipului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plajele din Mamaia, lărgite în urmă cu doi ani, au început deja să se erodeze. Furtunile au măcinat nisipul, iar marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat, arată Prima News.

Alcatel-Lucent Enterprise mută producția de centrale telefonice din România CITEȘTE ȘI Alcatel-Lucent Enterprise mută producția de centrale telefonice din România

Într-un singur anotimp, plaja din Mamaia Nord a pierdut câțiva metri de nisip. Furtunile din iarnă au fost puternice, iar efectele se văd acum și marea ia înapoi ce i-a fost luat. Specialiștii spun însă că este un fenomen absolut natural. Se numește cliffing și are loc pe toate plajele.

“Aceste fenomen este unul normal iar această plajă încă nu a ajuns la nivelul maxim de eroziune. În urma eroziunii puternice a plajei se va stabiliza profilul acesteia, astfel încât intrarea în apă va fi una foarte lină”, potrivit reprezentanților de la Apele Romane Dobrogea-Litoral

Plajele din Mamaia Nord au fost mărul discordiei în urmă cu doi ani. Au fost mult lărgite, tocmai pentru a avea de unde să se erodeze, dar patronii din turism s-au declarat nemulțumiți. S-au plâns că nisipul nu mai este fin ca altădată, plaja este mult prea lungă, iar apa devine brusc adâncă. Procesul de lărgire a plajelor continuă în aceste zile cu porțiunile din Eforie Nord și Eforie Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
mamaia