VIDEO Prima News: Prețul curselor aeriene a sărit în aer. Sfaturi pentru bilete mai ieftine

VIDEO Prima News: Prețul curselor aeriene a sărit în aer. Sfaturi pentru bilete mai ieftine
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2023

Este rost de vacanțe ca în timpurile de dinainte de pandemie. Traficul aerian va fi la fel de intens ca în 2019. Nu și prețul biletelor însă. Acestea costă incomparabil mai mult decât acum patru ani. Fie că vorbim de zborurile companiilor de linie, fie că vorbim de low-cost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pandemia a generat o criză în domeniul aviației civile. Primăvara anului 2020 a ținut mii de avioane la sol în întreaga lume și, după reluarea treptată a curselor, companiile aeriene și aeroporturile s-au confruntat cu o criză acută de personal. Acum, când totul revine la normal, prețurile biletelor au sărit în aer, arată Prima News.

Elon Musk anunță că a angajat o femeie să conducă Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk anunță că a angajat o femeie să conducă Twitter

În destinațiile cele mai căutate de români, prețurile aproape s-au dublat. La Londra se zbura și cu 30 de euro anul trecut, acum cele mai ieftine bilete sunt 60 de euro.

Pentru Barcelona se găseau bilete și cu 70 de euro, anul acesta pleacă de la 130 de euro.

Prețurile au crescut atât la companiile de linie, cât și la cele low-cost. În aprilie, media a fost de 33%. În plus, la low-cost s-au scumpit și serviciile adiacente, cum ar fi îmbarcarea cu prioritate, locul sau bagajul de cală.

Pasionații de călătorii resimt din plin creșterea tarifelor, cu toate acestea cererea rămâne mare, contribuind din plin la un preț mai ridicat. Pe lângă cererea mare, mai sunt și alte motive care justifică prețurile mari.

Sunt și secrete pentru a găsi zboruri la prețuri bune. Potrivit unui studiu recent realizat de cea mai mare platformă de rezervări online din țară, cele mai ieftine zile pentru a rezerva bilete sunt duminică și sâmbătă. Intervalul optim de rezervat bilete este între orele 18 și 20, iar marțea este cea mai bună zi pentru plecare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete avion
pret