VIDEO Prima TV: Pandemia a schimbat harta turistică locală. Bucătarii au trecut la show online

VIDEO Prima TV: Pandemia a schimbat harta turistică locală. Bucătarii au trecut la show online
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2022

Pandemia a schimbat harta turistică locală și a inversat clasamentul destinatiilor cu cei mai multi turisti, din România. Anul trecut, cele mai vizitate județe au fost Constanța și Brașovul. Bucureștiul a ocupat abia a treia poziție pe podium. Tradițional, Capitala ocupa primul loc în top pentru că dispune de cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, care atrăgea anual câteva milioane de turiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criza sanitară i-a determinat pe mulți români să-și facă vacanțele în țară vara trecută. Județul Constanta a avut peste 1,2 milioane de turiști. Sunt creșteri semnificative, care au inversat clasamentul național, depășind previziunile specialiștilor în turism. S-ar fi putut mai bine și mai mult ? Cel mai probabil, spun investitorii in turism, arată Prima TV.

FOTO NORDIS Group începe livrările din ansamblul hotelier și rezidențial Nordis Mamaia. Până la 1.000 de unități vor fi predate anul acesta CITEȘTE ȘI FOTO NORDIS Group începe livrările din ansamblul hotelier și rezidențial Nordis Mamaia. Până la 1.000 de unități vor fi predate anul acesta

Nu doar Constanța a avut creșteri anul trecut. La fel au fost Brașovul, Bihorul și Sibiul. Această creștere a fost stimulată și de opțiunea plății cu tichete de vacanță. Milioane de angajați au beneficiat de acest stimulent financiar, care le-a dat ocazia să rezerve unități de cazare superioare, hoteluri sau pensiuni premium, plătind o diferență mai mică pentru a avea acces la servicii superioare.

Din cauza incertitudinii călătoriilor internaționale, turismul s-a bucurat de o creștere exponențială în România. Estimările arată că pandemia a adus cu 20% mai mulți romani în destinațiile interne anul trecut, comparativ cu alți ani.

Anul trecut, multe hoteluri și restaurante și-au transformat politica pentru turiști. Restaurantele și-au actualizat website-urile, iar unii bucătari au transformat gătitul în show online și lecții de gătit, totul ca să atragă cât mai mulți clienți. Anul trecut, în unitățile de cazare locale au fost înregistrați 9,2 milioane de turiști, dintre care sub 10% au fost străini.

viewscnt
Afla mai multe despre
pandemie
turism