VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andreea Gheorghiu, Manager General Novotel și Mercure Bucharest: Turismul de business a fost blocat, pronosticurile nu sunt încurajatoare pentru 2021. Plan - Bucureștiul, destinație de vacanță

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andreea Gheorghiu, Manager General Novotel și Mercure Bucharest: Turismul de business a fost blocat, pronosticurile nu sunt încurajatoare pentru 2021. Plan - Bucureștiul, destinație de vacanță
scris 26 ian 2021

Turismul de business a fost blocat odată cu începutul pandemiei atât în privința cazărilor, cât și a organizării evenimentelor, iar pronosticurile nu sunt încurajatoare pentru anul acesta, ceea ce duce la soluția de a dezvolta capitala ca destinație de vacanță, fiind însă nevoie de sprijin din partea autorităților și de timp pentru a atrage turiști, transmite Andreea Gheorghiu, Manager General al Novotel și Mercure Bucharest, la Profit TV.

„În domeniul nostru, pe lângă partea de cazare - și vorbesc acum foarte mult despre București, pentru că nu este o destinație de vacanță - ne dorim să construim, împreună cu Federația Industriei Hoteliere, un management al destinației. Avem nevoie de puțin ajutor din partea autorităților și sperăm că vom reuși să construim împreună ceva în această direcție. Până acum, Bucureștiul s-a bazat foarte mult pe turismul de business, blocat nu numai pe parte de cazare, cât și pe parte de evenimente. Dacă în 2021 suntem puțin mai optimiști în creșterea gradului de ocupare pentru partea de evenimente, totuși pronosticurile nu sunt foarte încurajatoare. Evenimente mari nu se vor mai organiza și va interveni un nou gen de evenimente, cele hibrid, cu o parte prezentă în sălile de conferință și o parte online”, apreciază managerul general, la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 18.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Head of Sales Middle East, Zurich Insurance: O societate nu poate fi eficientă fără condiții minime de sănătate. Componenta de fraudă - de la 8 la 50%. Dubai - exemplu de succes CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Head of Sales Middle East, Zurich Insurance: O societate nu poate fi eficientă fără condiții minime de sănătate. Componenta de fraudă - de la 8 la 50%. Dubai - exemplu de succes

Turismul de business se află într-o situație delicată deoarece desfășurarea activităților de acasă a redus călătoriile persoanelor către o anumită destinație, iar rolul profesioniștilor din domeniul hotelier, conform sursei citate, este să crească încrederea către potențialii clienți, să-i încurajeze să înțeleagă că adoptă toate măsurile de siguranță și să le ofere același nivel de calitate cu care erau obișnuiți.

„Turismul de business va fi direct impactat și de tot ce se întâmplă la nivel de linii aeriene. Dacă zborurile încep să revină la ceea ce au fost, atunci și toți cei din business vor reuși să ajungă la destinație. În momentul de față avem clienți corporate care vin din străinătate și care spun că își doresc să circule, să călătorească, să vadă partenerii ochi în ochi și cumva să revină la ceea ce a fost în 2019. Dacă segmentul de turism scade, ne așteptăm cumva să creștem Bucureștiul ca destinație de vacanță. Statisticile spun că, în 2020, vacanța făcută în țara ta a fost pe primul loc. În România s-a văzut o creștere foarte mare a gradului de ocupare în provincie și ne punem toate resursele - vorbesc despre industria hotelieră - să reușim să creștem Bucureștiul. Va fi nevoie de timp pentru a atrage și piața locală, și piața internațională atunci când va fi cazul”, specifică Gheorghiu.

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Radu Tănase, Calif: Viitorul înseamnă servicii de livrare și takeaway. Sunt pro digitalizare, dar oamenii trebuie să iasă din case și să socializeze. Investițiile în amenajare – bani aruncați CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Radu Tănase, Calif: Viitorul înseamnă servicii de livrare și takeaway. Sunt pro digitalizare, dar oamenii trebuie să iasă din case și să socializeze. Investițiile în amenajare – bani aruncați

Conform spuselor managerului general Novotel, incertitudinea continuă și în acest an, iar primele patru luni vor fi similare cu sfârșitul anului trecut, urmând ca din a doua jumătate a anului lucrurile să se îmbunătățească odată cu vaccinarea oamenilor, care vor avea încredere și curaj să călătorească. Revenirea la normal este văzută peste 2-3 ani, conform pronosticurilor.

Referitor la dezvoltarea capitalei ca destinație de vacanță, Gheorghiu explică faptul că aceasta are nevoie de o identitate și o strategie stabilite în această direcție și un efort comun, așa cum se întâmplă și în alte țări.

„Anul trecut, în luna decembrie, am făcut un <<sharing best practices>> cu cei de la Viena, care au o asociație care se ocupă de turismul pentru Viena, și am încercat să învățăm și să vedem cum se descurcă ei. Există formule care funcționează. În momentul de față, Bucureștiul are nevoie de o organizație care să se ocupe de managementul destinației. În general, aceste organizații se fac în parteneriat public-privat. Avem nevoie ca autoritățile să fie umăr la umăr lângă noi.

Există discuții de a demara această asociație. De fapt, ea cumva există, dar nu poate să funcționeze din punct de vedere legislativ, pentru că există câteva sincope. Federația Industriei Hoteliere, din care fac parte, se luptă să ajungem să avem o destinație de management al Bucureștiului, asociație care să se ocupe de acest lucru cât mai curând începând de anul acesta. Se vor vedea rezultatele în câțiva ani. Bucureștiul are foarte multe de oferit, deci nu ne punem problema că nu am avea ce să oferim, dar nu există un plan de marketing, o strategie consistentă pe care să o susținem noi ca hotelieri sau ca industrie cu expertiză și autoritățile din punct de vedere financiar”, afirmă Gheorghiu.

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Dumitrașcu, One United: Sunt foarte multe variații în piața imobiliară, pentru că oamenii nu știu ce să facă. Apare o tendință de reconversie a proiectelor CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Dumitrașcu, One United: Sunt foarte multe variații în piața imobiliară, pentru că oamenii nu știu ce să facă. Apare o tendință de reconversie a proiectelor

De altfel, managerul general punctează că autoritățile trebuie să înțeleagă această nevoie a industriei hoteliere și să acționeze.

„Credem să suntem pe drumul cel bun, au înțeles această nevoie. De altfel, este foarte important să existe transparență în luarea deciziilor pe tot ce înseamnă parte financiară. Până acum, toți hotelierii din București plăteau o taxă de 2%, așa numitul <<city tax>>, care cumva ar fi o sumă de bani care se adună anual și, pe baza acestei sume, s-ar putea organiza evenimente care să atragă turiști sau promova diferite destinații. Am spus voință, transparență, cred că le avem pe primele două. Urmează să ne dorim să fim pe aceeași cale, umăr la umăr, și să demarăm cât mai repede posibil acest proiect”, concluzionează Gheorghiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
andreea gheorghiu
novotel
manager general
turism
business
hotel
vacanta
autoritati
evenimente