Vizitatorii au adus 1,6 milioane de euro în visteria Castelului Corvinilor

Vizitatorii au adus 1,6 milioane de euro în visteria Castelului Corvinilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, anul trecut, încasări în valoare de 1,6 milioane de euro, monumentul istoric medieval fiind vizitat de peste 400.000 de turiști, relevă datele Primăriei municipiului Hunedoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Unul dintre cele mai frumoase monumente medievale din estul Europei, Castelul Corvinilor a primit, anul trecut, 404.379 vizitatori. Aceștia au lăsat în visteria castelului 7,65 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro. În special în lunile de vară, la castel vin turiști din toate colțurile lumii, atrași de măreția monumentului, dar și de poveștile născocite, conform cărora castelul ar fi unul bântuit", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Matieș.

Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate CITEȘTE ȘI Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate

În ultimii ani, numărul turiștilor are au vizitat Castelul Corvinilor a crescut constant, la fel și încasările realizate din vânzarea biletelor de intrare sau din alte taxe pentru servicii, scrie Agerpres.

Astfel, comparativ cu anul 2018, numărul turiștilor care au trecut pragul castelului a crescut cu peste 50.000 de persoane, iar încasările au fost mai mari cu aproape 280.000 de euro.

Datele statistice mai arată că numărul vizitatorilor din anul 2019 este de două ori și jumătate mai mare decât cel din anul 2013, când castelul a primit 154.737 turiști. În ceea ce privește încasările raportate la perioada de referință, acestea au crescut de 3,6 ori, de la 2,1 milioane lei în anul 2013, la peste 7,65 milioane lei, anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
castelul corvinilor
monument istoric