UE va debloca 120 milioane euro, pentru instalarea a mii de spoturi de wi-fi gratuite

UE va debloca 120 milioane euro, pentru instalarea a mii de spoturi de wi-fi gratuite
scris 12 sep 2017

UE va debloca 120 de milioane de euro, începând din 2018, pentru a permite instalarea a mii de spoturi de wi-fi gratuite în toată Europa, în locuri publice, precum parcuri, spitale sau biblioteci, în baza unui text apropbat marți de Parlamentul European, relatează AFP.

Programul, al cărui principiu a fost anunțat în urmă cu un an de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, în discursul său despre “starea Uniunii”, vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de orașe și sate, din toate statele membre, “bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, permițând realizarea de lucrări de instalare de conexiuni wi-fi, arată news.ro.

Ideea este simplificarea la maximum a procedurilor pentru a face acest serviciu accesibil inclusiv pentru primarii de sate, care nu sunt la curent cu formalitățile europene, uneori complexe.

Călătorii RATB vor avea acces la internet wi-fi gratuit spre finele anului 2018. Proiectul este estimat la 1,34 milioane euro CITEȘTE ȘI Călătorii RATB vor avea acces la internet wi-fi gratuit spre finele anului 2018. Proiectul este estimat la 1,34 milioane euro

Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanții colectivităților locale vor putea să se conecteze la un site dedicat, unde vor găsi și o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare.

Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autoritățile europene, pentru a fi plătite.

Colectivitățile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanțeze, cel puțin trei ani, mentenanța punctelor de conexiune și costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.

Bonurile vor fi distribuite pe principiul “primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
wifi
internet