Un consorțiu condus de SoftBank a obținut acordul investitorilor Uber pentru preluarea a 20% din acțiunile companiei

Un consorțiu condus de SoftBank a obținut acordul investitorilor Uber pentru preluarea a 20% din acțiunile companiei
scris 29 dec 2017

Un consorțiu condus de SoftBank Group va prelua circa 20% din acțiunile Uber Technologies, după ce acționarii actuali ai companiei de servicii de transport oferite prin intermediul smartphone-urilor au acceptat să își vândă acțiunile la un preț care o evaluează la 48 de miliarde de dolari, a relatat joi Wall Street Journal.

Reprezentanții Uber și ai SoftBank au refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Achiziția are loc după mai multe luni de incertitudini în cadrul Uber, va aduce în companie un nou acționar major și va asigura adoptarea unor standarde de guvernanță corporativă susținute de noul director general Dara Khosrowshahi, după o serie de scandaluri.

Vodafone obține o victorie mică în fața Consiliului Concurenței. Scapă de o parte din amendă, dar rămâne cu grosul sumei în spate. O poveste de 6 ani, cu acuzații de abuz de poziție CITEȘTE ȘI Vodafone obține o victorie mică în fața Consiliului Concurenței. Scapă de o parte din amendă, dar rămâne cu grosul sumei în spate. O poveste de 6 ani, cu acuzații de abuz de poziție

Totuși, prețul obținut este cu 30% sub cea mai recentă evaluare a companiei, de 68 de miliarde de dolari.

Investitorii Uber și angajații au oferit spre vânzare aproximativ 20% din acțiunile companiei, a relatat Wall Street Journal, fără să menționeze sursa informațiilor. Softbank va păstra probabil 15% din acțiunile Uber, iar alți membri ai consorțiului vor cumpăra restul titlurilor oferite.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
uber