Un startup din Târgu Mureș primește o investiție de 700.000 de euro din partea Catalyst Romania

Un startup din Târgu Mureș primește o investiție de 700.000 de euro din partea Catalyst Romania
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 6 sep 2016

Fondul local de private equity pentru creștere și venture capital, Catalyst Romania, a investit 700.000 de euro în SmartDreamers, o companie de recrutare fondată de trei tineri din Târgu Mureș. Aceasta este cea de-a zecea investiție a Catalyst Romania realizată din fonduri europene puse la dispoziție prin inițiativa JEREMIE.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SmartDreamers a fost înființată în urmă cu doi ani de către Adrian Cernat, Mihai Ceușean și Marius Huza, fiind utilizată de peste 2.000 de companii din România și Ungaria și de peste 100.000 de candidați. Spre deosebire de platformele clasice, aceasta conectează companiile și candidații prin strategii de marketing targetate, mai ales prin intermediul canalelor de social media.

Anul trecut, compania a lansat și aplicația InRecruit, care ajută companiile să gestioneze cu ușurință întreg procesul de recrutare, de la postarea anunțurilor pentru locurile de muncă disponibile pe mai multe platforme într-un timp foarte scurt, la gestionarea paginii de cariere și a CV-urilor.

Până în momentul investiției, SmartDreamers avea o cifră de afaceri de 100.000 de euro, iar până la finalul anului viitor țintește venituri de un milion de euro.

Sfaturile șefului BVB pentru micii antreprenori CITEȘTE ȘI Sfaturile șefului BVB pentru micii antreprenori

Aceasta este a doua mare investiție pe care reușește să o atragă cei trei tineri, fiindcă, anterior, au primit 200.000 de euro cumulat de la șase business angels.

Banii obținuți de la Catalyst Romania, care devine astfel și acționar minoritar semnificativ, ar urma să fie direcționați către dezvoltarea produsului pe alte piețe din Europa Centrală și de Est, cum ar fi Polonia, Cehia sau Ungaria, dar și în dezvoltarea echipei, care, în prezent, este formată din 12 persoane, urmând să ajungă la 20 de persoane în următoarele șase luni.

3TS Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat României, finanțat în principal prin inițiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivității Economice" 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul a investit din 2013 și până acum circa 10 milioane de euro. Printre firmele care au primit finanțare din partea Catalyst Romania se număra: Vola.ro, Elefant.ro, VectorWatch, AvocatNet.ro sau SmartBill.

Capitalizarea totala a fondului este de 15 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
catalyst romania
platforma de recrutare