Uzina Vulcan a dezvoltat cel mai performant utilaj petrolier românesc

Uzina Vulcan a dezvoltat cel mai performant utilaj petrolier românesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2015
Uzina Vulcan din București a dezvoltat cea mai performantă unitate de pompare pentru extracția țițeiului fabricată vreodată în România. Noul utilaj petrolier românesc va fi vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială "Elefantul arab", a anunțat societatea.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Prin caracteristici tehnice impresionante, realizarea echipei de la Vulcan poate asigura o producție de peste 1.000 de barili de țiței pe zi cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, însemnând un spor de productivitate de 30% și o creștere de eficiență energetică tot de 30% față de vârful de gamă precedent. 'Elefantul arab' vine în întâmpinarea tendințelor actuale de maximizare a cantităților de petrol extrase și, la prețul de piață actual al acestuia, oferă posibilitatea unei amortizări rapide din producția realizată", se arată în comunicat.
 
Noua unitate de pompare este aptă să funcționeze până la 40 ani pe aproape orice amplasament terestru de extracție a petrolului, în diverse configurații, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.
 
Despre Vulcan București
 
Cu peste 100 ani de tradiție în industria românească, Uzina Vulcan din București a livrat peste 25.000 de unități de pompare pentru extracția țițeiului, în circa 25 țări de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este și producătorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale românești, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iași, Brașov, Constanța.

În luna mai 2013, cu datorii neplătite de circa 55 de milioane de euro la acea dată, uzina a intrat în insolvență. Principalii creditori ai Vulcan sunt Banca Comercială Română și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
 
Pentru echipamentele sale de producere a energiei, Vulcan a ales cu prioritate să vândă echipamente în țările din nordul Europei, recunoscute pentru nivelul avansat al științei și tehnologiei, al standardelor de calitate și de mediu, precum și al politicilor energetice, în timp ce pentru utilajul petrolier, Vulcan își consolidează prezența în zona Golfului Persic, în estul Europei și în America de Sud.

Vulcan face parte din grupul Tender din anul 2003.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vulcan sa
utilaj petrolier
elefantul alb