Valoarea de piață a companiilor românești listate la bursă era de 21,8 miliarde euro, la finalul primelor opt luni

Valoarea de piață a companiilor românești listate la bursă era de 21,8 miliarde euro, la finalul primelor opt luni
scris 25 sep 2019

La finalul primelor opt luni din acest an, valoarea de piață a companiilor românești era de 21,8 miliarde euro, în timp ce capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a depășit 34,6 de miliarde de euro în ultima ședință de tranzacționare din august, arată un comunicat emis de Bursa de Valori București (BVB).

Valoarea totală de tranzacționare pe segmentul de acțiuni a fost de 1,46 miliarde de euro de la începutul anului și până la finalul lunii august, scrie News.ro.

Bursa de Valori București (BVB) anunță totodată că și-a continuat ritmul accelerat de creștere și a înregistrat performanțe de două cifre la nivelul tuturor indicilor. Indicele BET, care include cele mai tranzacționate 16 companii cu excepția SIF-urilor, a crescut cu 25% în primele opt luni ale acestui an. Tot în această perioadă, indicele BET - Total Return (BET-TR), care include și dividendele oferite de companiile din BET, a înregistrat un avans de 36%.

Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag, părăsește Re/Max, dar rămâne în imobiliar. “Nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Nivelul de încredere în agenți nu este foarte ridicat, sunt cercuri vicioase care îl afectează pe client.\ CITEȘTE ȘI Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag, părăsește Re/Max, dar rămâne în imobiliar. “Nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Nivelul de încredere în agenți nu este foarte ridicat, sunt cercuri vicioase care îl afectează pe client."

Performanta pieței a fost susținută puternic de dividende și de rezultatele pe care companiile listate le-au prezentat investitorilor, arată BVB.

”Evoluția pieței de capital confirmă fundamentele atractive ale acesteia. Așadar, nu este o întâmplare că suntem aici, este doar o reconfirmare că există baze solide de creștere. Dincolo de perfomanța pieței, este important că investitorii să fie conectați și la planurile pe care le avem pentru dezvoltarea acesteia pentru că urmează să anunțăm noi etape concrete care să ducă în această direcție”, a declarat Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori București.

La rândul său, Lucian Anghel, președintele BVB, spune că România este o piață care s-a maturizat.

„România a demonstrat, în repetate rânduri, că este o piață care s-a maturizat și că poate reveni la ritmuri accelerate de creștere chiar și după perioade de stres generate de perioade de volatilitate ridicată. Mai mult, indicele BET-TR, care include și dividendele, a avut performanțe anuale pozitive în echivalent lei în fiecare an de la lansare și până acum, lucru greu de egalat”, a declarat Lucian Anghel, președintele BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
valoare companii