Cinci fermieri clujeni pun bazele Frăției Bacilor Ardeleni

Cinci fermieri clujeni pun bazele Frăției Bacilor Ardeleni
scris 24 sep 2019

Cinci fermieri din județul Cluj au pus bazele Frăției Bacilor Ardeleni, o asociație creată cu fonduri europene, care are la bază conceptul de lanț scurt. Parteneriatul presupune colectarea laptelui de la membrii asociației și transformarea acestuia în brânzeturi artizanale ce vor fi vândute printr-o rețea locală de magazine. 

Asociația de tip lanț scurt reunește în prezent cinci fermieri din județul Cluj - Ștefan și Cosmin Moldovan, Martin Bologh, Colceru Dragoș Iuliu, Ion- Dorin Rus și Viorel Delean.

Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag, părăsește Re/Max, dar rămâne în imobiliar. “Nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Nivelul de încredere în agenți nu este foarte ridicat, sunt cercuri vicioase care îl afectează pe client.\ CITEȘTE ȘI Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag, părăsește Re/Max, dar rămâne în imobiliar. “Nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Nivelul de încredere în agenți nu este foarte ridicat, sunt cercuri vicioase care îl afectează pe client."

“Suntem un grup de crescători de animale, de producători de lapte, care ne-am unit forțele”, spune Ștefan Moldovan, inițiatorul proiectului.

Laptele este colectat de la fermierii locali, parteneri în cadrul Frăției Bacilor Ardeleni, iar ulterior este procesat într-o fabrică de la Mociu.

În ultima lună au fost procesați 1.500 de litri de lapte zilnic, iar în curând capacitatea de procesare va ajunge la 2.500 de litri de lapte pe zi. Produsele făcute la Mociu vor fi comercializate, pentru început, în magazinele Cosm-Fan și Moldovan.

viewscnt
Afla mai multe despre
frăției bacilor ardeleni
fermieri
cluj