VECINI

Răspândire a gripei aviare la ferme avicole în Polonia

Răspândire a gripei aviare la ferme avicole în Polonia

4 ian 2020

Două noi focare de gripă aviară au fost semnalate vineri în Polonia la ferme avicole situate în extremități diferite ale țării, după ce alte trei focare au fost descoperite săptămâna aceasta, relatează agenția Reuters.

 • La șase ani după aderarea la UE, o Croație dezamăgită îi preia președinția
  La șase ani după aderarea la UE, o Croație dezamăgită îi preia președinția
  1 ian 2020

  Ultima țară care a aderat la UE în 2013, Croația, preia președinția rotativă a Uniunii Europene în această miercuri, 1 ianuarie, pentru șase luni. Guvernul croat speră în special să integreze țara cât mai repede în spațiul Schengen, vital pentru industria sa turistică, și în zona euro. Dar pentru mulți dintre croați, beneficiile aderării se lasă încă așteptate, comentează publicația Ouest-France.

 • Ucraina și Rusia au finalizat acordul privind tranzitul de gaze naturale
  Ucraina și Rusia au finalizat acordul privind tranzitul de gaze naturale
  31 dec 2019

  Kievul și Moscova au anunțat luni seară că au semnat după negocieri dificile un contract privind tranzitul de gaze rusești pentru Europa prin Ucraina îndepărtând temerile unei noi crize în plină iarnă, transmite AFP.

 • Gazul rus pentru Bulgaria urmează să fie livrat via Turcia
  Gazul rus pentru Bulgaria urmează să fie livrat via Turcia
  31 dec 2019

  Bulgaria a anunțat luni că a ajuns la un acord cu gigantul rus Gazprom, care furnizează cea mai mare parte a gazului natural consumat în această țară, ca din ianuarie acesta să fie livrat prin noua conductă Turkstream, prin Marea Neagră și ocolind Ucraina, relatează AFP.

 • FOTO Turcia vrea propria marcă auto: președintele Erdogan a prezentat primele două mașini electrice
  FOTO Turcia vrea propria marcă auto: președintele Erdogan a prezentat primele două mașini electrice
  31 dec 2019

  „Türkiye'nin Otomobili Girișim Grubu” (TOGG) este numele noii companii auto de origine turcă, formată ca un joint-venture de cinci companii mari, din diverse zone ale industriei, la inițiativa președintelui Erdogan. Noua companie a prezentat acum, la finalul anului, primul concept-car care ar trebui să devină model de serie.

 • 2019, cel mai călduros an înregistrat vreodată în Rusia
  2019, cel mai călduros an înregistrat vreodată în Rusia
  30 dec 2019

  Anul 2019 a fost cel mai cald înregistrat în Rusia de la începutul înregistrărilor meteorologice, în urmă cu 130 de ani, au anunțat luni serviciile de meteorologie, în timp ce Moscova se confruntă cu o rară iarnă fără zăpadă, relatează AFP.

 • Putin îi mulțumește lui Trump pentru informațiile care au contribuit la dejucarea unor atacuri
  Putin îi mulțumește lui Trump pentru informațiile care au contribuit la dejucarea unor atacuri
  30 dec 2019

  Rusia a anunțat, duminică, că a dejucat atacuri teroriste care ar fi fost planificate la Sankt Petersburg, datorită unor informații primite de la Washington, în timp ce președintele Vladimir Putin i-a mulțumit personal omologului său american Donald Trump, relatează luni Reuters și DPA.

 • Număr record de pasageri pe Aeroportul din Budapesta
  Număr record de pasageri pe Aeroportul din Budapesta
  30 dec 2019

  Aproximativ 16 milioane de pasageri au călătorit prin Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta până în acest an, marcând un nou record, potrivit unui comunicat al aeroportului, preluat de Budapest Business Journal.

 • Încă o țară din Europa va reglementa utilizarea trotinetelor electrice
  Încă o țară din Europa va reglementa utilizarea trotinetelor electrice
  30 dec 2019

  Macedonia de Nord va deveni în curând cea de-a patra țară europeană care va reglementa prin lege utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice.

 • Turcia va majora anul viitor salariul minim cu 15%
  Turcia va majora anul viitor salariul minim cu 15%
  30 dec 2019

  Salariul minim în Turcia va fi majorat cu 15% din 2020, pe fondul nemulțumirilor populației legate de situația economică, care au afectat rezultatele obținute în alegerile locale de partidul președintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Bloomberg.