VECINI

Zeci de arestări pentru o manifestație a opoziției la Moscova

Zeci de arestări pentru o manifestație a opoziției la Moscova

27 iul 2019

Poliția din Rusia au reținut membri importanți ai opoziției la Moscova înaintea unui protest care urma să aibă loc sâmbătă, declarat de autorități ca fiind ilegal, informează Reuters.

 • Serbia acuză România de blocarea unui transport de tehnică blindată rusească pe Dunăre
  Serbia acuză România de blocarea unui transport de tehnică blindată rusească pe Dunăre
  26 iul 2019

  România a blocat transportul pe Dunăre, a 30 de tancuri rusești T-72B3 și a 30 de vehicule blindate BRDM-2 care urmau să ajungă în Serbia, a transmis publicația rusă Info-Balkan, citându-l pe deputatul sârb Miroslav Lazanski, numit recent ambasador al Serbiei în Rusia.

 • OTP se extinde în regiune și cumpără o nouă bancă
  OTP se extinde în regiune și cumpără o nouă bancă
  26 iul 2019

  Grupul financiar maghiar OTP se extinde în regiune, profitând de retragerea din anumite țări a grupului francez Société Générale și preia o nouă subsidiară a acesteia, de această dată din Republica Moldova, devenind proprietarul a 96,69% din Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. (MBSG). Cu o cotă de piață de 13,8%, MBSG este a patra bancă pe piața bancară din Moldova, iar, ca bancă universală, a activat și pe segmentul de retail și corporate.

 • Incident în Marea Neagră: Ucraina a reținut un petrolier rusesc
  Incident în Marea Neagră: Ucraina a reținut un petrolier rusesc
  25 iul 2019

  Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat joi că, împreună cu Parchetul militar a reținut în portul ucrainean Izmail de la Marea Neagră un petrolier rusesc pentru presupusa sa implicare într-un incident petrecut în noiembrie trecut la intrarea în strâmtoarea Kerci (care face legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov), în urma căruia Rusia a sechestrat trei nave militare ale marinei ucrainene, informează Reuters, EFE și Ukrinform.

 • Un director și un angajat - acuzați de terorism în urma celei mai mari compromiteri de date personale din istoria Bulgariei
  Un director și un angajat - acuzați de terorism în urma celei mai mari compromiteri de date personale din istoria Bulgariei
  25 iul 2019

  Procuratura din Bulgaria a pus sub acuzare pentru terorism doi angajați ai unei companii de securitate cibernetică, în cadrul investigației referitoare la cel mai mare caz de compromitere a datelor personale din istoria țării, a declarat miercuri un avocat al inculpaților, transmite Reuters.

 • Dăncilă promite reducerea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova. Pentru anul acesta fusese anunțată eliminarea costurilor de roaming
  Dăncilă promite reducerea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova. Pentru anul acesta fusese anunțată eliminarea costurilor de roaming
  24 iul 2019

  Guvernul de la București va sprijini reducerea tarifelor pentru apelurile telefonice între Republica Moldova și România, a dat asigurări premierul Viorica Dăncilă. Autorități din Republica Moldova anunțaseră în urmă cu un an că tarifele de roaming pot fi eliminate din 2019.

 • Președintele Bulgariei se opune prin veto achiziționării avioanelor de luptă americane F-16
  Președintele Bulgariei se opune prin veto achiziționării avioanelor de luptă americane F-16
  23 iul 2019

  Președintele bulgar Rumen Radev a respins prin veto marți ratificarea contractelor asupra unei legi controversate de achiziționare a opt avioane de luptă americane F-16 Block 70, adoptată de Adunarea Națională vineri, citând un preț prea mare, o lipsă de echipament și un deficit bugetar în creștere, informează agențiile France Presse, Xinhua și BTA.

 • UE reia, după o pauză de doi ani, plățile către Republica Moldova în cadrul programelor de sprijin bugetar
  UE reia, după o pauză de doi ani, plățile către Republica Moldova în cadrul programelor de sprijin bugetar
  23 iul 2019

  Comisia Europeană a reluat, marți, măsurile pentru susținerea bugetară a Republicii Moldova după doi ani de pauză, alocând un total de 14,54 milioane de euro pentru punerea în aplicare a Acordului de liber schimb UE-Moldova, finanțarea programelor de educație și formare profesională și punerea în aplicare a Planului de acțiune pentru liberalizarea regimului de vize.

 • OMV se extinde în Ungaria
  OMV se extinde în Ungaria
  23 iul 2019

  Grupul austriac OMV AG intenționează să opereze în vestul Ungariei o rețea de benzinării care va aplica discounturi, combustibilul urmând să fie adus de la rafinăria austriacă Schwechat, aflată în apropiere de granița cu Ungaria, a anunțat publicația de afaceri Világgazdaság, informează Budapest Business Journal.

 • Japonia își mobilizează avioanele militare pentru a intercepta aeronave ale Chinei și Rusiei
  Japonia își mobilizează avioanele militare pentru a intercepta aeronave ale Chinei și Rusiei
  23 iul 2019

  Armata Japoniei și-a mobilizat avioanele de luptă pentru a intercepta aeronave ale Rusiei și Chinei, printre care și un avion de observație rus asupra căruia forțele sud-coreene au tras focuri de avertizare după ce acesta a pătruns în spațiul aerian deasupra unei insule revendicate atât de Seul, cât și de Tokyo, informează Reuters.