VECINI

UE se pregătește să deschidă negocieri de aderare cu Albania și Macedonia de Nord

UE se pregătește să deschidă negocieri de aderare cu Albania și Macedonia de Nord

23 mar 2020

Cele 27 de membre ale Uniunii Europene (UE) au ajuns la un acord cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord, potrivit unui proiect al unei decizii care urmeează să fie finalizat săptămâna aceasta, la care Reuters scrie că a avut acces.

 • Bulgaria prelungește termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru proiectul centralei nucleare de la Belene
  Bulgaria prelungește termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru proiectul centralei nucleare de la Belene
  23 mar 2020

  Bulgaria a decis să acorde mai mult timp investitorilor pentru ca aceștia să depună oferte angajante pentru proiectul centralei nucleare de la Belene, după ce măsurile introduse de autoritățile de la Sofia în contextul pandemiei de coronavirus au limitat accesul investitorilor la camera de date, a declarat duminică ministrul Energiei, transmite Reuters.

 • Armata rusă trimite ajutoare în Italia în lupta împotriva noului coronavirus
  Armata rusă trimite ajutoare în Italia în lupta împotriva noului coronavirus
  22 mar 2020

  Armata rusă începe duminică să trimită ajutor medical în Italia, pentru a o susține în lupta împotriva epidemiei noului coronavirus, la îndemnul președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters, preluat de News.ro.

 • Cehia a confiscat aproximativ 680.000 de măști și ventilatoare trimise de China Italiei
  Cehia a confiscat aproximativ 680.000 de măști și ventilatoare trimise de China Italiei
  22 mar 2020

  Aproximativ 680.000 de măști și ventilatoare, trimise de China Italiei pentru a o ajuta să îndiguiască epidemia noului coronavirus, au fost confiscate - printr-o eroare - de către vameși din Cehia, în contextul în care peninsula a înregistrat sâmbătă un nou record de 800 de morți în decurs de o zi, potrivit unei anchete a cotidianului italian La Repubblica, citat de News.ro. Cehia a recunoscut faptele duminică.

 • Coronavirus: Neîncrezători în autorități, rușii se pregătesc pentru ce este mai rău
  Coronavirus: Neîncrezători în autorități, rușii se pregătesc pentru ce este mai rău
  19 mar 2020

  Rusia susține că epidemia cu noul coronavirus este "sub control", însă pasivitatea autorităților în ceea ce privește gestionarea crizei suscită suspiciune printre numeroși ruși, care se pregătesc pentru ce este mai rău, relatează joi AFP.

 • Ungaria suspendă plata creditelor pentru populație și companii. Plus toate taxele către stat în anumite domenii
  Ungaria suspendă plata creditelor pentru populație și companii. Plus toate taxele către stat în anumite domenii
  18 mar 2020

  Guvernul de la Budapesta a anunțat miercuri după-amiază o serie de măsuri generoase, pe plan economic, pentru a contracara efectele pe care le-ar putea avea pandemia de coronavirus.

 • Guvernul Cehiei pregătește un plan de 40 de miliarde de dolari pentru companii
  Guvernul Cehiei pregătește un plan de 40 de miliarde de dolari pentru companii
  18 mar 2020

  Premierul ceh Andrej Babis a declarat miercuri că Guvernul său se pregătește să vină în autorul companiilor cu ajutoare directe în valoare de 100 de miliarde de coroane (4,05 miliarde de dolari) și garanții de credite în valoare de 900 miliarde de coroane (36,42 miliarde de dolari), în ideea de a le ajuta să își revină după pandemia de coronavirus, informează Reuters.

 • Guvernul Austriei ajută companiile cu 38 de miliarde de euro
  Guvernul Austriei ajută companiile cu 38 de miliarde de euro
  18 mar 2020

  Guvernul Austriei va cheltui până la 38 miliarde de euro pentru a ține companiile pe linia de plutire și a asigura locurile de muncă, a declarat miercuri cancelarul Sebastian Kurz, Cabinetul austriac adăugându-se altor guverne care furnizează fonduri pentru a contracara efectele cornavirusului, transmite Reuters.

 • Guvernul Poloniei anunță măsuri de 60 de miliarde de dolari pentru a sprijini economia
  18 mar 2020

  Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a anunțat miercuri un pachet de măsuri fiscale în valoare de 212 miliarde de zloți (51,96 de miliarde de dolari) pentru a atenua potențialele daune provocate de pandemia de coronavirus, transmit Bloomberg și Reuters.

 • Cehii nu mai au voie să iasă din casă fără mască
  Cehii nu mai au voie să iasă din casă fără mască
  18 mar 2020

  Guvernul ceh a dispus miercuri purtarea obligatorie a măștii sanitare sau a altceva care să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care ies în spațiul public, iar între orele 10:00 și 12:00 numai persoanele cu vârste peste 65 de ani vor avea acces în magazine alimentare și farmacii, măsuri suplimentare luate de guvernul de la Praga împotriva răspândirii coronavirusului, relatează agențiile AFP și Reuters.