VECINI

Afacerile Gedeon Richter în România, avans de două cifre pe piața românească în primele 6 luni

Afacerile Gedeon Richter în România, avans de două cifre pe piața românească în primele 6 luni

9 aug 2019

Afacerile companiei farmaceutice ungare Gedeon Richter în România au crescut cu 13% în primul semestru, ritm de peste 2 ori mai rapid decât cel înregistrat la nivel de grup, ajungând la 138,1 milioane de euro.

 • Cutremur în sud-vestul Turciei
  Cutremur în sud-vestul Turciei
  8 aug 2019

  Un seism cu magnitudinea de 6,5 grade a zguduit orașul Denizli din sud-vestul Turciei, a anunțat joi Observatorul pentru cutremure din această țară, informează Reuters.

 • La Cernobâl a fost distilată votca Atomik, primul produs de consum obținut în zona de excludere
  La Cernobâl a fost distilată votca Atomik, primul produs de consum obținut în zona de excludere
  8 aug 2019

  La Cernobâl a fost distilată în premieră votca Atomik, primul produs de consum obținut în zona de excludere. ”Este singura sticlă existentă, tremur când o ridic”, a spus profesorul Jim Smith, referindu-se la votca obținută din cereale, relatează BBC.

 • Guvernul turc a distrus peste 300.000 de cărți și manuale după puciul din 2016
  Guvernul turc a distrus peste 300.000 de cărți și manuale după puciul din 2016
  8 aug 2019

  Peste 300.000 de cărți au fost scoase din școlile și bibliotecile turcești și distruse după tentativa de lovitură de stat eșuată din 2016, potrivit ministrului turc al Educației, scrie The Guardian.

 • Bulgaria primește de la UE aproape trei milioane de euro pentru a lupta împotriva epidemiei de pestă porcină africană
  Bulgaria primește de la UE aproape trei milioane de euro pentru a lupta împotriva epidemiei de pestă porcină africană
  7 aug 2019

  Bulgaria va primi asistență financiară în valoare de 2,9 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru a contracara efectele epidemiei de pestă porcină africană, s-a stabilit în urma întâlnirii de marți ce a avut loc între comisarul european pentru sănătate și siguranța alimentelor, Vytenis Andriukaitis, și ministrul bulgar al Agriculturii, Dessislava Taneva, a informat postul național de televiziune (BNT), transmit Sofia Globe și Novinite.

 • Ambasadorul american în Rusia a demisionat
  Ambasadorul american în Rusia a demisionat
  7 aug 2019

  Ambasadorul american în Rusia, Jon Huntsman, și-a prezentat demisia președintelui Donald Trump, prin intermediul unei scrisori, și intenționează să revină în statul său de origine, Utah, potrivit unei persoane apropiate acestuia, relatează CNN.

 • FOTO Coca-Cola prezintă o reclamă pro-LGBTQI în Ungaria stârnind controverse. Liderul partidului Fidesz cere boicotarea campaniei
  FOTO Coca-Cola prezintă o reclamă pro-LGBTQI în Ungaria stârnind controverse. Liderul partidului Fidesz cere boicotarea campaniei
  6 aug 2019

  Coca-Cola difuzează reclame în Ungaria care includ cupluri de același sex sărutând și îmbrățișând sticlele cu băutura răcoritoare. Compania se confruntă cu repercusiuni din partea politicienilor ungari și a activiștilor conservatori, însă nu plănuiește să renunțe, notează CNN.

 • Regia de transport din Viena a renunțat la parfumarea aerului din metrou
  Regia de transport din Viena a renunțat la parfumarea aerului din metrou
  5 aug 2019

  Regia de transport din Viena a anunțat luni că a renunțat la parfumarea aerului din metrou, în condițiile în care inițiativa nu a reușit să câștige de partea sa călătorii după o perioadă de testare, informează AFP.

 • Turismul din Grecia, dependent de șase piețe externe
  Turismul din Grecia, dependent de șase piețe externe
  5 aug 2019

  Sectorul turismului din Grecia este puternic dependent de șase piețe externe în privința veniturilor și a vizitatorilor, deși cinci din cele 13 regiuni ale țării sunt responsabile pentru mai mult de 80% din vizite, arată datele din 2018 ale INSETE, departamentul de cercetare al Confederației Turismului din Grecia, informează publicația Ekathimerini.

 • Prim-ministrul Bulgariei susține că turiștii români care aruncă gunoaie sunt responsabili de răspândirea virusului pestei porcine
  Prim-ministrul Bulgariei susține că turiștii români care aruncă gunoaie sunt responsabili de răspândirea virusului pestei porcine
  4 aug 2019

  Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că „turiștii români care ajung în Bulgaria sunt principalii responsabili pentru răspândirea pestei porcine africane”, calificând drept lipsă de educație faptul că aceștia aruncă resturile alimentare pe marginea drumurilor, fără să folosească pubelele, conform Info sud-est. În replică, MAE și-a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de declarațiile șefului Guvernului de la Sofia, amintind că turiștii români contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei. Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a făcut mai multe precizări referitoare la modul de transmitere a pestei porcina africane, dar a subliniat și că primul focar de PPA în Bulgaria a fost descoperit anul trecut într-o regiune aflată la aproximativ 200 de km de granița cu România.