VECINI

Grecia devine treptat și destinație turistică de iarnă

Grecia devine treptat și destinație turistică de iarnă

vineri, 22:00

Veniturile Greciei provenite din turism pe primele două luni au cunoscut o creștere apreciabilă față de anul trecut, ceea ce indică un succes al strategiei acestei țări de a deveni destinație turistică pentru întreaga durată a anului, informează publicația Ekathimerini.

  • Bulgaria anunță: Vacanțe mai scumpe
    Bulgaria anunță: Vacanțe mai scumpe
    vineri, 21:27

    În condițiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii și turiștii străini care se pregătesc de evadările lor anuale se confruntă cu o realitate dură: călătoriile în acest an vor fi mai costisitoare, cheltuielile fiind așteptate să fie mai mari cu 10 - 15% comparativ cu anul trecut, a anunțat Dimitrina Goranova, președintele asociației tur-operatorilor din Bulgaria, informează Novinite.

  • Armenia restituie către Azerbaidjan 4 sate
    Armenia restituie către Azerbaidjan 4 sate
    vineri, 20:35

    Armenia a acceptat să restituie Azerbaidjanului patru sate situate la frontiera lor comună, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE azer, potrivit Reuters.

  • Reuters: Moscova se teme de spionaj și limitează drastic deplasările oficialilor în străinătate
    Reuters: Moscova se teme de spionaj și limitează drastic deplasările oficialilor în străinătate
    vineri, 14:31

    Rusia face tot mai dificilă deplasarea în străinătate pentru unii oficiali, din cauza temerilor că puterile străine ar putea încerca să obțină acces la secrete de stat într-un moment în care se desfășoară cea mai gravă criză a relațiilor cu Occidentul din ultimii peste 60 de ani, au declarat nouă surse pentru Reuters.

  • Guvernul polonez va acorda subvenții de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectați de prețurile scăzute la cereale
    Guvernul polonez va acorda subvenții de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectați de prețurile scăzute la cereale
    vineri, 14:12

    Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenții în valoare de 2,1 miliarde de zloți (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru prețurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe pagina de Internet a Executivului de la Varșovia, transmite Reuters.

  • O serie de cutremure a pus în alertă Turcia
    O serie de cutremure a pus în alertă Turcia
    vineri, 09:41

    O serie de cutremure de intensitate diferită, cea mai mare atingând 5,6 grade pe scara Richter, a zguduit joi centrul Turciei fără a provoca victime, dar punând regiunea în alertă, transmite AFP.

  • De ce urăște Trump Ucraina? Rădăcinile unei antipatii de lungă durată
    De ce urăște Trump Ucraina? Rădăcinile unei antipatii de lungă durată
    18 apr 2024

    Fostul și posibil viitorul președinte al SUA, Donald Trump, învinovățește Ucraina pentru multe dintre probleme sale politice, iar el pare să nu uite sau să ierte prea ușor, arată o analiză Politico.eu, care realizarea o analiză a rădăcinilor antipatiei miliardarului american față de Kiev, dar și față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

  • Grecia introduce cote obligatorii de muzică grecească în locurile publice și în filme
    Grecia introduce cote obligatorii de muzică grecească în locurile publice și în filme
    18 apr 2024

    Parlamentul grec a adoptat o lege care impune o cotă obligatorie de muzică grecească în spațiile publice, cum ar fi cazinourile sau centrele comerciale, precum și în filmele care primesc finanțare din partea statului grec, relatează agenția EFE.

  • Polonia majorează plafonul pentru energia electrică pentru consumatorii casnici
    Polonia majorează plafonul pentru energia electrică pentru consumatorii casnici
    18 apr 2024

    Prețul maxim la electricitate pentru consumatorii casnici din Polonia va fi stabilit la 500 de zloți (572 de lei) pentru un Megawatt-oră (MWh) în a doua jumătate a anului, de la un nivel de 412 zloți pentru un MWh în prezent, conform unui proiect de act normativ publicat marți seara pe pagina de Internet a Guvernului de la Varșovia.

  • Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârșitul anului 2025 din cauza inflației
    Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârșitul anului 2025 din cauza inflației
    18 apr 2024

    Guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi amânată pentru sfârșitul anului 2025, în loc să aibă loc la 1 ianuarie 2025, așa cum era planificat inițial.