VECINI

Rusia decide să plaseze bombardiere cu capacități nucleare în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România

Rusia decide să plaseze bombardiere cu capacități nucleare în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România

marţi, 08:25

Rusia a decis să plaseze bombardierele strategice cu capacități nucleare Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România, informează agenția rusă RIA, făcând referire la declarațiile unui parlamentar rus, scrie Reuters.

 • Putin a inaugurat două centrale electrice în Crimeea, la cinci ani de la anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia
  Putin a inaugurat două centrale electrice în Crimeea, la cinci ani de la anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia
  luni, 20:00

  Președintele rus Vladimir Putin a inaugurat luni două centrale electrice în Crimeea, unde s-a deplasat pentru a marca cinci ani de la anexarea de către Rusia de la Ucraina a acestei peninsule din Marea Neagră, relatează Reuters.

 • Rusia susține că va răspunde noilor sancțiuni impuse de UE
  Rusia susține că va răspunde noilor sancțiuni impuse de UE
  duminică, 12:35

  Rusia va răspunde noilor sancțiuni impuse de Uniunea Europeană, a informat Ministerul rus de Externe sâmbătă, fără să precizeze ce măsuri vor fi luate, relatează Reuters.

 • Proteste în Croația împotriva violenței domestice
  Proteste în Croația împotriva violenței domestice
  sâmbătă, 17:28

  Câteva mii de croați au participat, sâmbătă, la acțiuni de protest organizate la Zagreb, Split și Dubrovnik împotriva violenței domestice, cerând sancțiuni mai dure pentru cei care comit acte de violență în familie și instruirea adecvată a angajaților din instituțiile de stat responsabile cu combaterea fenomenului.

 • Magnatul rus Oleg Deripaska dă în judecată SUA
  Magnatul rus Oleg Deripaska dă în judecată SUA
  15 mar 2019

  Magnatul rus Oleg Deripaska a dat în judecată SUA, susținând că acestea și-au depășit limitele legale prin sancțiuni la adresa companiilor sale și făcând din el "ultima victimă" a actualei anchete din SUA asupra presupusei ingerințe politice a Moscovei în alegerile prezidențiale americane, informează Reuters.

 • Olosz Gergely, fost președinte al ANRE și ex-senator UDMR - arestat în Ungaria
  Olosz Gergely, fost președinte al ANRE și ex-senator UDMR - arestat în Ungaria
  15 mar 2019

  Fostul senator UDMR Olosz Gergely, urmărit printr-un mandat european pentru a executa o condamnare la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, a fost prins în Ungaria, conform unui mesaj primit de autoritățile române de la Biroul SIRENE Ungaria, potrivit unor surse din Poliție.

 • Licența de explorare în Marea Neagră a OMV, Total și Repsol - prelungită cu 9 luni
  Licența de explorare în Marea Neagră a OMV, Total și Repsol - prelungită cu 9 luni
  15 mar 2019

  Licența de explorare a perimetrului Han Asparuh din Marea Neagră, deținută de OMV, principalul acționar al Petrom, cea mai importantă companie de petrol și gaze din România, alături de Total și Repsol, a fost prelungită cu 109 zile de către guvernul bulgar.

 • CEO-ul OMV, Rainer Seele, despre TurkStream 2, concurent al BRUA: Sunt interesat de orice gazoduct care ajunge în Austria!
  CEO-ul OMV, Rainer Seele, despre TurkStream 2, concurent al BRUA: Sunt interesat de orice gazoduct care ajunge în Austria!
  14 mar 2019

  După guvernele și companiile din Bulgaria și Ungaria, se pare că și cele din Austria, inclusiv OMV, preferă siguranța gazului rusesc din TurkStream în detrimentul incertitudinii gazului românesc din Marea Neagră. Cel mai îngrijorător pentru România este că și CEO-ul OMV, principalul acționar al Petrom, care ar trebui să adopte în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat decizia finală de investiție în ceea ce privește Neptun Deep, pare că preferă la rândul său viitorul gazoduct prelungire a TurkStream care ar urma să ocolească România.

 • Restricții de circulație pentru camioane în Ungaria
  Restricții de circulație pentru camioane în Ungaria
  14 mar 2019

  Circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei va fi restricționată, de joi până vineri seară, și de sâmbătă până duminică seară, întrucât ziua de 15 martie este sărbătoare națională în statul vecin.

 • Scurgeri radioactive la Uzina metalurgică de la Rîbnița - regiunea transnistreană; autoritățile de la Chișinău spun că nu sunt motive de îngrijorare
  Scurgeri radioactive la Uzina metalurgică de la Rîbnița - regiunea transnistreană; autoritățile de la Chișinău spun că nu sunt motive de îngrijorare
  14 mar 2019

  Scurgeri radioctive s-au produs la Uzina metalurgică de la Rîbnița, din regiunea transnistreană, însă autoritățile de la Chișinău spun că nu sunt motive de îngrijorare pentru populație.