VECINI

Rușii care dau dovadă de ”lipsă de respect” față de autorități online pot face 15 zile de închisoare, prevede o lege adoptată de Parlament

Rușii care dau dovadă de ”lipsă de respect” față de autorități online pot face 15 zile de închisoare, prevede o lege adoptată de Parlament

8 mar 2019

Persoanele care dau dovadă de ”lipsă de respect” online față de conducătorii țării, inclusiv față de Vladimir Putin, riscă să ajungă după gratii, prevede o lege controversată de Parlamentul rus, relatează The Guardian.

 • Afișele anti-UE din Ungaria vor fi înlocuite săptămâna viitoare
  Afișele anti-UE din Ungaria vor fi înlocuite săptămâna viitoare
  8 mar 2019

  Partidul Fidesz, aflat la putere în Ungaria, a anunțat că va înlocui posterele anti-UE după ce acestea au determinat Partidul Popular European (PPE) din Parlamentul European să ia în considerare excluderea partidului, a informat șeful staff-ului premierului Viktor Orban, scrie Reuters.

 • Trei consorții au depus oferte pentru a construi un gazoduct în valoare de 1,4 miliarde euro în Bulgaria
  Trei consorții au depus oferte pentru a construi un gazoduct în valoare de 1,4 miliarde euro în Bulgaria
  8 mar 2019

  Trei consorții au depus oferte în cadrul unei licitații în valoare de 1,4 miliarde euro pentru construcția unui gazoduct care să transporte gaze naturale rusești de-a lungul teritoriului Bulgariei, a anunțat joi compania Bulgartransgaz, operatorul rețelelor de transport de gaze naturale din Bulgaria, transmite Reuters.

 • Erdogan exclude să renunțe la sistemele antiaeriene și antibalistice ruse de tip S-400
  Erdogan exclude să renunțe la sistemele antiaeriene și antibalistice ruse de tip S-400
  7 mar 2019

  Președintele turc Recep Tayyip Erdogan afirmă că este ”exclus” să pună în discuție achiziționarea de către Turcia a unor sisteme ruse antirachetă și afirmă că ar putea să ia în calcul să cumpere noi echipamente militare de la Moscova, relatează AFP.

 • Vladimir Putin: Rusia a demascat peste 400 de agenți străini anul trecut
  Vladimir Putin: Rusia a demascat peste 400 de agenți străini anul trecut
  6 mar 2019

  Serviciile speciale ruse au demascat anul trecut sute de spioni care lucrau în beneficiul unor țări străine, care sunt din ce în ce mai active în Rusia, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin într-o reuniune a Colegiului Serviciului Federal de Securitate (FSB, ex-KGB), potrivit AFP, DPA și TASS.

 • Dmitri Medvedev într-un ziar luxemburghez: Rachetele noastre sunt de mare precizie; grădinile voastre nu sunt în pericol
  Dmitri Medvedev într-un ziar luxemburghez: Rachetele noastre sunt de mare precizie; grădinile voastre nu sunt în pericol
  5 mar 2019

  Rachetele hipersonice rusești nu amenință Luxemburgul, având în vedere că sunt de mare precizie și sigure, iar Rusia încearcă să se doteze cu cel mai modern armament nu pentru a ataca pe cineva, a asigurat premierul rus Dmitri Medvedev într-un interviu acordat ziarului Luxemburger Wort în contextul vizitei pe care o începe marți în Marele Ducat de Luxemburg, informează Bussines-Gazeta.ru, citând serviciul de presă al executivului de la Moscova care publică pe site-ul său interviul.

 • Ford discută o posibilă închidere a două uzine din Rusia
  Ford discută o posibilă închidere a două uzine din Rusia
  5 mar 2019

  Constructorul auto american Ford Motor Co analizează o posibilă închidere a două mari uzine din Rusia, în cadrul unui plan global de restructurare a operațiunilor din regiunile neprofitabile, au declarat marți pentru Reuters mai multe surse din industria auto.

 • Ungaria primește 203,5 milioane euro de la UE pentru construcția unei secțiuni din drumul expres M8
  Ungaria primește 203,5 milioane euro de la UE pentru construcția unei secțiuni din drumul expres M8
  5 mar 2019

  Fondul de Coeziune a anunțat marți că va investi 218,5 milioane de euro în două proiecte din Ungaria, 203,5 milioane euro pentru a finanța construcția unei secțiuni din drumul expres M8, care va asigura o conexiune mai bună între Ungaria și orașul Graz din Austria, și 15 milioane euro pentru a moderniza sistemul de colectare a apelor reziduale din Budapesta și orașul Budaors, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

 • Dreapta europeană lansează procedura de excludere a populistului Viktor Orban și partidului său Fidesz
  Dreapta europeană lansează procedura de excludere a populistului Viktor Orban și partidului său Fidesz
  5 mar 2019

  În total 12 partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul gru politic în Parlamentul European (PE), au cerut în mod oficial excluderea premierului ungar populist Viktor Orban și a partidului său Fidesz, o măsură care ar putea fi hotărâtă la 20 martie, a declarat președintele PPE Joseph Daul pentru AFP.

 • România pierde investiția Volkswagen de 1,4 miliarde de euro. Compania a ales Serbia - presa locală
  România pierde investiția Volkswagen de 1,4 miliarde de euro. Compania a ales Serbia - presa locală
  5 mar 2019

  Noua uzină auto pe care Volkswagen o va construi în Europa de Est ar urma să fie amplasată în Serbia, potrivit presei locale. Grupul german ar fi ales astfel Serbia pentru noua sa investiție de 1,4 miliarde de euro, în detrimentul României, Bulgariei, Turciei sau al Macedoniei, state indicate anterior drept potențiale gazde pentru viitoarea fabrică.