300 de cravate agățate de gardul Guvernului din Kosovo, după ce premierul Haradinaj a decis să-și dubleze salariul: Nu pot să ies în public oricum

300 de cravate agățate de gardul Guvernului din Kosovo, după ce premierul Haradinaj a decis să-și dubleze salariul: Nu pot să ies în public oricum
scris 26 dec 2017

Aproximativ 300 de cravate au fost agățate, marți, de gardul clădirii Guvernului din Kosovo, în semn de protest după ce premierul Ramush Haradinaj a decis să își dubleze salariul, relatează AFP.

Cravatele au fost agățate de reprezentanți ai societății civile kosovare, scrie News.ro.

“Trebuie să mă ridic la nivelul responsabilităților mele. Sunt obligat să am o cravată, nu pot să ies în public oricum, trebuie să am o cămașă”, a declarat săptămâna trecută Haradinaj, într-un interviu.

FOTO Schimbare pe finalul anului: AFI Europe, care deține cel mai mare mall din România, are un nou proprietar. Părinții acestuia, plecați din Georgia în anii 1970 CITEȘTE ȘI FOTO Schimbare pe finalul anului: AFI Europe, care deține cel mai mare mall din România, are un nou proprietar. Părinții acestuia, plecați din Georgia în anii 1970

Haradinaj, care a prezentat parlamentului raportul primelor sale 100 de zile în fruntea guvernului, a decis ca salariul său să fie mărit de la 1.500 la 3.000 de euro pe lună.

Reacționând după această decizie, militanți au ONG-ului “Beyond the wall” au organizat o colectă de cravate pentru premier.

“Ramush Haradinaj este premierul oamenilor săraci, care câștigă 200 de euro pe lună. El nu trebuie să uite că îi reprezintă pe oamenii care nu au o problemă de cravată, ci au problema sărăciei”, a afirmat Kushtrim Mehmeti, un reprezentant al ONG-ului.

Kosovo este una dintre cele mai sărace țări din Europa, cu o rată a șomajului de aproximativ 30 la sută.

viewscnt
Afla mai multe despre
ramush haradinaj
kosovo